Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 18. 5. 2021.

| Sport

Radnički igra sa Bačkom, a misli na ishod drugih mečeva

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Radnički Partizan fudbal Superliga 2020
Dan D za Nišlije; foto: Vanja Keser

Došao je odlučujući trenutak - kockao se niški Radnički tokom čitave sezone sa svojom superligaškom sudbinom, a sada je na talon odluke stavio drugima. Nišlije u poslednjem kolu Superlige Srbije u sredu, 19. maja, dočekuju poslednjeplasiranu OFK Bačku, a ni pobeda ne znači ostanak u ligi.

Još jedno kolo ostalo je do kraja ovogodišnjeg, najdužeg srpskog fudbalskog šampionata. Dvadeset klubova odigralo je po 37 mečeva, a pred poslednju rundu se jedino ne zna koja će još 2 putnika otići u niži rang.

Crvena zvezda je šampion, u Evropu idu Partizan, Čukarički i Vojvodina, a sigurno ispadaju Bačka, Zlatibor i Inđija.

Ugroženi su Voždovac, Rad, Radnički, Novi Pazar i Javor, a 2 od ovih 5 timova napustiće superligaško društvo i preseliti se u Prvu ligu Srbije naredne sezone.

Zna se i da se u elitu vraćaju Radnički iz Kragujevca i Kolubara iz Lazarevca.

Drugi Radnički, onaj niški, po mnogima je imao najlakši raspored. Doduše, Nišlije nisu izgubile poslednjih 6 duela, ali sa samo jednom pobedom i pre svega remijem sa otpisanim Zlatiborom u prošlom kolu, doveli su svoj opstanak u pitanje i što je još gore, stavili svoju sudbinu u tuđe ruke.

Ukoliko Radnički i savlada Bačku, u šta valjda ne bi trebalo sumnjati, potrebno je da trijumfe ne ostvari neko iz trilinga Rad, Voždovac, Novi Pazar. Beograđani gostuju Spartaku iz Subotice, a nakon remija sa Zvezdom i Radničkim, te kanonade nad Mačvom od 7:1, "Građevinari“ su favoriti na krajnjem severu, protiv tima kome ovaj duel ništa ne znači.

U direktnom duelu Voždovac dočekuje Javor, dok Novi Pazar kod kuće igra protiv Napretka i pobedom bi ostao sa identičnim učinkom kao Radnički, ali sa boljim međusobnim skorom, pa bi u tom slučaju Pazarci opstali.

Dakle, računica je jasna, Radnički mora da pobedi i da se uzda da će neko drugi kiksnuti i ostaviti "Meraklije“ u Superligi, a nakon toga pronaći uzroke jedne od najgorih sezona kluba u poslednjih par godina.

Šef stručnog štaba Nišlija Aleksandar Stanković kaže da ih očekuje teška utakmica, ali da moraju da sačuvaju mir i koncentraciju.

Da ne lutamo mislima prema drugim stadionima i nečemu na šta ne možemo da utičemo, da pobedimo Bačku i odradimo naš deo posla, a onda da prizivamo sreću i molimo se bogu da nam se poklopi makar jedan rezultat na utakmicama naših konkurenata. Jako mi je žao što smo u ovoj poziciji, a na to su uticale neke neverovatne okolnosti. Na nekoliko naših poslednjih mečeva najbolji pojedinci bili su golmani protivničkih timova - kaže Stanković.

Napominje da je tim stabilizovan i da nisu poraženi od kada je on preuzeo tim, ali su odigrali previše remija bez golova, te su sada u teškoj situaciji.

Nije lako, ali moramo da budemo pozitivni, da se borimo, da savladamo rivala koji će doći rasterećen i da odradimo naš zadatak. A da li će to biti dovoljno, ostaje da se vidi i da se nadamo – rekao je Stanković.

Duel na "Čairu“ između Radničkog i Bačke igra se u sredu 19. maja od 18.30 sati. U isto vreme igraće se i ostali mečevi koji odlučuju o opstanku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Neko iz Mase

    08:58 // 19. 5. 2021.

    Pisite 558 !!!
    Ustedicete drzavi 35 milki !!!

  • Aca

    07:10 // 19. 5. 2021.

    Treba da ispadnu i srušiimo stadion i preselimo ga van grada...

  • Razbibriga

    16:42 // 18. 5. 2021.

    @ Goran- nadam se da si naivan a ne bot Tonceva ! Pa, kako da ga najuri, kad pr.e u istu tikvu !

    • Goran

      23:48 // 18. 5. 2021.

      Pa ne može da ga najuri to je jasno, ali to je glavni problem, pitajte Marka i Lalata zašto su otišli, pa zbog Propadala a ne zbog Tončeva i Markovića koji su samo davali novac i kako je tada funkcionisalo a sada ne... kažete tada nameštao, pa što sada ne namešta, a znamo da je tada Spartak nameštao, na sudu je dokazano da je sudija za njih radio i nas direkno oštetio, toliko...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: