In memoriam: doc. dr Olja Nićiforović Šurković

U Novom Sadu je u 56. godini života preminula doc. dr Olja Nićiforović Šurković, specijalista socijalne medicine i načelnica Centra za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
Dr Nićiforović Šurković bila je prva načelnica pomenutog centra, osnovanog 2007. godine, ali je bila i članica Upravnog odbora Instituta.
 
Rođena je 1965. godine, u Novom Sadu, gde je završila Medicinski fakultet i specijalizirala, magistrirala i doktorirala iz oblasti socijalne medicine. 
 
Od 1993. godine zaposlena je u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, gde se od početka usmerava ka oblasti promocije zdravlja i zdravstvenom vaspitanju. Svoju akademsku karijeru ostvaruje i na Katedri za socijalnu medicinu i zdravstvenu statistiku sa informatikom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.
 
Doc. dr Olja Nićiforović Šurković ostavila je neizbrisiv trag u različitim, domaćim i međunarodnim, primenjenim i istraživačkim projektima iz oblasti socijalne medicine, promocije zdravlja i zdravstvenog vaspitanja u zemlji i inostranstvu. 
 
Autor je i koautor više od 100 stručnih i naučnih radova, udžbenika, priručnika, voljeni mentor studenata, vrsni predavač, jedna od najproduktivnijih autorki programa kontinuirane medicinske edukacije, omiljena saradnica i rukovodilac.
 
U svom društveno-angažovanom radu dala je nemerljiv doprinos principima i vrednostima Crvenog krsta u Novom Sadu i Vojvodini, gde je nakon dugogodišnjeg volontiranja izabrana za potpredsednicu Crvenog krsta Novog Sada i člana Upravnog odbora Crvenog krsta Vojvodine.
 
Kolege će je pamtiti po neiscrpnom optimizmu, poletu i ljubavi prema poslu, koji će im biti inspiracija u budućem radu.
 
U Institutu za javno zdravlje Vojvodine, u Biblioteci na V međuspratu, od 18. do 24. maja biće istaknuta Knjiga žalosti u koju se mogu upisati poslednje reči upućene dr Olji Nićiforović Šurković.
  • Lilly

    20.05.2021 18:55
    Izuzetan covek i profesionalac
    Duboko saucesce porodici. Bila je retko pozrtvovana i nesebicna. Mogao se i Grad oglasiti...
  • Tuga

    19.05.2021 20:29
    Tuga
    Saučešće porodici. Velika tuga. Draga, vedra, divna osoba.
  • Lorum

    18.05.2021 22:50
    Vecna slava
    Uvek ces biti u nasim srcima, zeli ti ekipa Lorum

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti