Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bešiktaš u pohodu na duplu krunu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 12:20

Instanbulski klub u finalu Kupa Turske igra sa Antalijom, koja je u seriji od sedam mečeva bez pobede

Nakon tri godine čekanja titula je konačno stigla na Vodafon Park. U poslednjem kolu još jedne uzbudljive sezone Super lige, Bešiktaš je zaustavio nalete gradskog rivala Galatasaraja i osvojio 16. titlu prvaka Turske. Večeras, tri dana kasnije, istanbulski Orlovi imaće priliku da zaokruže uspešnu takmičarsku godinu osvajanjem duple krune, treće u istoriji kluba. U finalu nacionalnog kupa na stadionu Gursel Aksel u Izmiru čeka ih Antalija (19.45).

Bešiktaš je uz Trabzon u najmasovnijem fudbalskom takmičenju Turske drugi najuspešniji klub sa devet osvojenih trofeja, međutim, na jubilarni deset čeka punu deceniju, još od 2011. godine, kada je u finalu savladao Bašakšehir posle boljeg izvođenja penala.

Izabrane vesti

19.45: (4,00) Antalija (3,45) Bešiktaš (1,85)

Protivnik u ovogodišnjem finalu gotovo da je idealan za prekid desetogodišnjeg posta. Antalija jeste sačuvala status prvoligaša, ali je trenutno u seriji od sedam mečeva bez pobede, dok je na poslednjih 18 slavio samo tri puta.

Bešiktaš je s druge strane do početka maja bio u seriji od sedam mečeva bez poraza, međutim, potom je vezao dva neuspeha i ugrozio lidersku poziciju, koju je ipak uspeo da sačuva pobedom u poslednjem kolu nad Goztepeom, pogotkom Rašida Gezala sa bele tačke sredinom drugog poluvremena.

Mozzart na pobedu Bešiktaša daje najveću kvotu na svetu - 1,85!

Ali, alžirski napadač, strelac osam i asistent za 17 golova Bešiktaša u prvenstvu ove sezone, mogao bi da propusti večerašnji meč zbog problema sa stopalom. Sergen Jalčin ga je poštedeo poslednjem treninga, no i pored toga će Gezal biti pod znakom pitanja do poslednjeg trenutka. Neizvestan je standardni defanzivac Velinton, koji je takođe propustio poslednji trening zbog bolova u preponi, dok Vinsent Abubakar, Oguzan Ozjakup, Adem Ljajić i Čenk Tosun definitivno neće igrati.

U timu Antalije značajnijih izostanaka nema. Ersun Junal će u pohodu na prvi trofej Kupa u istoriji Kupa moći da se osloni na sve značajnije igrače iz startne postave.

KUP TURSKE - FINALE

Utorak

19.45: (4,00) Antalija (3,45) Bešiktaš (1,85)


tagovi

Kup TurskeBešiktašAntalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara