VIDEO: Objavljen trejler za domaći film "Nečista krv: Greh predaka"

Pojavio se prvi zvanični trejler za novi domaći film "Nečista krv - Greh predaka" Milutina Petrovića, prema delima čuvenog Bore Stankovića, čija se premijera očekuje 26. avgusta, saopštili su producen
Film je snimljen na osnovu davno izgubljenog scenarija Vojislava Voje Nanovića, od čega će nastati i TV serija radnog naziva "Hadžijino zvono", dok glavne uloge u novom ostvarenju igraju Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan i Nela Mihailović.
 
Milutin Petrović, reditelj filma podsetio je na činjenicu da su poslednjih godina kružile glasine o izgubljenom scenariju koje je 70-ih godina prošlog veka napisao, po njemu, jedan od najvećih scenarista Jugoslavije Voja Nanović.
 
"Sve informacije su bile nepotpune i niko nije mogao da kaže sa sigurnošću da li je priča stvarna ili je samo reč o nekoj urbanoj legendi. Onda 30 godina kasnije, uz pomoć Bojane Andrić, u prašnjavom arhivu odbačenih ugovora i zastarelih radnih knjižica pronalazim poslednji primerak scenarija na požutelom peliru", otkrio je Petrović, poznat po nezavisnim autorskim filmovima "Zemlja istine, ljubavi i slobode", "Jug jugoistok".
 
"Voja Nanović je jedan veliki, u potpunosti zapostavljen genije naše kinematografije, i mnogo sam ponosan što sam u prilici da naslikam tu grandioznu figuraciju na bazi njegovih skica", nije krio oduševljenje reditelj.
 
Ostvarenje "Nečista krv - Greh predaka" prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, tada važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.
 
Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju moćni turski begovi i sama njegova porodica.
 
Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana “Nečista krv”.
 
Za potrebe snimanja izgrađena je impresivna scenografija inspirisana Vranjem iz 19. veka, koju čine nekoliko kuća, vojnih objekata, kafana, džamija, pijaca i trg sa opštinom.
 
Sašiven je veliki deo kostima i uniformi iz tog perioda dok je jedan deo kostima i rekvizite dopremljen iz brojnih evropskih fundusa.
 
Zanimljivost filma leži u samom kastingu, jer su pored domaćih, angažovani i glumci iz Turske, Albanije i Nemačke.
 
Produkciju potpisuje kuća "This and That Productions", na čijem je čelu Snežana van Hauvelingen (potpisali su i TV seriju "Jutro će promeniti sve", film "Realna priča").
 
Ističu iz produkcije da je projekat za njih bio ogroman izazov, ali pre svega velika odgovornost da na velikom platnu ožive likove koje je pre više od jednog veka napisao Bora Stanković, a pre skoro pola veka u filmske junake oblikovao veliki scenarista Voja Nanović.
 
Adaptaciju tog scenarija je napisala Milena Marković (aktuelna sa filmom “Živ čovek” i nedavno sa serijom “Močvara”), dok autorsku ekipu čine i - direktor fotografije Erol Zubčević, kompozitor originalne muzike Aleksandar Ranđelović, montažer Đorđe Marković, scenograf Milenko Jeremić, kostimograf Marina Medenica.
 
U istorijskoj drami čuveni lik Tašane tumači Anđela Jovanović, Conu, Trifunovu sestru igra Katarina Radivojević, Kolja je Feđa Štukan, a Kata, žena od Trifuna - Nela Mihailović.
 
Film je podržalo Ministarstvo za kulturu i informisanje, Filmski centar Srbije i Media potprogram "Kreativne Evrope".
 
Regionalna bioskopska distribucija filma "Nečista krv" krenuće iz Srbije od 26. avgusta.
 
 
  • /

    19.05.2021 22:04
    /
    naknadno sam pogledao trejler, ocajno.
    samo rekolor. ostalo je sve izuzetno lose.
  • /

    19.05.2021 07:30
    /
    a ceca?

    mada milutin kao reditelj su bacene pare

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.