Slovenačka firma plaća 70 evra radnicima koji se vakcinišu

Slovenačka kompanija "ETI Izlake" platiće 70 evra svakom radniku koji se vakciniše protiv virusa korona.
Slovenačka firma plaća 70 evra radnicima koji se vakcinišu
Foto: 021.rs
Time je ova firma, koja proizvodi električne uređaje i opremu, postala prva u Sloveniji koja je odlučila da finansijski stimuliše radnike vakcinisane protiv kovida19.
 
Ova mera obuhvata kako zaposlene, tako i privremeno angažovane preko agencija za zapošljavanje, a potrebno je samo da do sredine avgusta dokažu da su vakcinisani.
 
"Ovim želimo da finansijski stimulišemo naše zaposlene da se vakcinišu i obezbedimo sigurnije radno okruženje", rekao je generalni direktor kompanije Tomaž Berginc.
 
Dodao je da njihova kompanija izvozi čak 90 odsto svojih proizvoda, zbog čega ne mogu da priušte velike prekide proizvodnje zbog bolovanja.
 
Finansijske podsticaje za vakcinisane uvode po uzoru na neke velike međunarodne korporacije poput Starbaksa, Mekdonaldsa, Aldija i Lidla, koje su se ranije odlučile na isti korak, objasnio je Berginc.
 
Odluku uprave podržao je glavni infektolog u stručnom timu vlade, Mateja Logar, rekavši da razume teret koji poslodavci trpe zbog onih koji odlaze u kućni karantin i na bolovanje.
 
Međutim, sindikat zaposlenih je skeptičan, a neki radnici kažu da se neće vakcinisati i protive se uvođenju diskriminacije između vakcinisanih i nevakcinisanih.
 
Iako je u Sloveniju u poslednjih nekoliko nedelja stiglo puno vakcina kako bi mogla do sredine leta da vakciniše većinu stanovništva, neki sumnjaju da je trenutna stopa vakcinacije prespora i da vladin cilj neće biti postignut.
  • Dragan

    18.05.2021 09:17
    Eh
    Pa nisu oni Srbi da se prodaju za crvenu.
  • /

    18.05.2021 08:49
    Vucko slab odziv za 3 soma uskladi se sa EU pa onda mozda budes zadovoljan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet