Lojd i Rid (©Star Sport)
Lojd i Rid (©Star Sport)

Druga pobeda za miran san pred put u Podgoricu: Zvezdu brinu Volden i Jagodić Kuridža

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.05.21. | 08:40

Crvena zvezda i Budućnost sastaju se večeras (20.30) u drugom meču finala Jadranske lige

Tačno 48 sati po završetku prvog, vreme je za novi susret Crvene zvezde i Budućnosti u meču koji bi mogao da bude možda i ključan za ostatak serije (TV Arena sport, 20.30).

Crvena zvezda i u danu odigravanja druge utakmice finala Jadranske lige nema jasnu sliku da li će Kori Volden moći da pomogne saigračima. Dejan Radonjić je u izjavi dostavljenoj novinarima objasnio da nikakvu odluku neće moći da donese do poslednjeg trenutka pre istrčavanja na parket, a kako se može čuti male su šanse da američki bek obuče dres i zaigra večeras. Nešto veće šanse ima Marko Jagodić Kuridža koji je bio u opremi i tokom prvog meča, ali nije dobio šansu.

Izabrane vesti

20.30: (1,60) Crvena zvezda (14,5) Budućnost (2,55)

Radi stručni štab Dejana Radonjića sve što može kako bi okupio ekipu oko ideje da istim pristupom stigne do kapitalne prednosti uoči nastavka serije u Podgorici, ali isto su tako svi svesni da će Dejan Milojević i njegovi najbliži saradnici pokušati da u kratkom vremenskom roku spreme nešto novo s idejom da elementom iznenađenja Crvenu zvezdu uhvati u raskoraku i dođe do brejka koji bi okrenuo šanse u korist crnogorskog sastava. Zbog toga na Malom Kalemegdanu s velikim oprezom pristupaju večerašnjem meču.

"Svesni smo da nas očekuje još teža utamica nego ono koju smo odigrali u nedelju. Očekujem još bolju Budućnost, pokazali su veliki kvalitet i imamo ogroman respekt prema njima. Akcenat je na analizi i pripremi za naredni meč u kome moramo biti energetski na visokom nivou. Takođe, koncentracija u igri mora da bude adekvatna značaju meča. U prošloj utakmici je bilo dobrih momenata i dobrih elemenata, ali i onih kojima nisam zadovoljan u kojima moramo biti bolji da bi došli do pobede", rekao je trener crveno-belih.

Crvena zvezda je trijumfom pre dva dana napravila dobar šlagvort za nastavak finala što je pozitivno uticalo na kompletnu ekipu. Atmosfera u svlačionici je dobra, nikom ni na pamet ne pada da govori o umoru, već su misli isključivo usmerene ka još jednoj dobroj utakmici i pobedi. Posle bezmalo pet meseci rvanja sa raznim problemima Dejan Radonjić je u najvažnijem trenutku sezone uspeo da postavi nacrt željene taktike koji je dao rezultat. Sada je važno ostati dosledan pobedničkoj ideji.

S druge strane u gostujućim redovima shvatili su gde su pravili greške i da pre svega moraju da pokažu fizički čvršću košarku, pogotovo u fazi skoka, uz kreiranje boljih pozicija za šut s obzirom da su u prvoj utakmici bili svedeni na samo 12 pokušaja sa distance. Dejan Milojević veruje da njegovi igrači mogu da poprave utisak.

"Iako smo veći deo utakmice bili konkurentni i imali posed za izjednačenje nismo bili dovoljno čvrsti. Nismo odgovorili na Zvezdinu agresivnu igru i to moramo da popravimo. Moramo da iskontrolišemo skok, da probamo da uvedemo Zvezdu u naš ritam i da napravimo brejk u Beogradu", poručio je Milojević.

Plejmejker Plavih Džastin Kobs očekuje još agresivniji pristup Crvene zvezde.

"Naš odgovor na tu agresivnost treba da bude bolja preciznost u napadu i da protivnicima ne dozvolimo drugi šut u napadu. Moramo da ih dobro zagradimo, jer su agresivni u skoku", rekao je Kobs i nada se da će večeras biti još više gledalaca na tribinama u odnosu na meč u nedelju: 

"Za mene je bilo uzbudljivo. Nadam se da će doći više navijača, jer je to više energije. Ne zanima me o čemu pričaju i pevaju, jer nam daju volju za borbom".

Italijanski reprezentativac Amedeo dela Vale poziva ekipu da hrabrijim pristupom parira Crvenoj zvezdi na skoku i u odbrani.

"Imali smo problem sa skokovima i pokušaćemo taj segment igre da popravimo. Pokušaćemo da budemo jednaki u energiji i fizičkoj snazi kako bismo kontrolisali skokove".

Posle večerašnjeg duela sledi kraći predah. Treći meč igraće se u Podgorici, a termin je subota od 20.30.

JADRANSKA LIGA - FINALE

Druga utakmica

20.30: (1,60) Crvena zvezda (14,5) Budućnost (2,55) /1:0 u seriji/


tagovi

Dejan RadonjićDejan MilojevićKK Crvena zvezdaBudućnost PodgoricaDžordan LojdKori VoldenDžastin KobsNikola IvanovićOgnjen Dobrićfinale plej-ofa Jadranske lige

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara