Miloš Teodosić (©Reuters)
Miloš Teodosić (©Reuters)

Drama kakva se nije očekivala: Trevizo imao +15 na poluvremenu, pa produžetak, ali Virtus otišao u polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 23:17

Srpska kolonija iz Bolonje nastavlja borbu za trofej

Posle sigurnih 2:0 u Bolonji, košarkaši Virtusa otputovali su u Trevizo po plasman u polufinale plej-ofa italijanskog prvenstva. Nije se očekivala drama, a posebno ne ovakva kakva je viđena u ponedeljak uveče u dvorani Palaverde.

Domaći košarkaši nisu želeli tek tako da se pomire sa eliminacijom. Pružili su žestok otpor favorizovanom rivalu i bili blizu podviga. Na poluvremenu su vodili 15 razlike, u poslednjim sekundama došli do produžetka, ali nisu imali snage za pobedu. Trojka Pajole, pa Belinelija, a u međuvremenu spektakularna blokada Gembla, odveli su tim Aleksandra Đorđevića u narednu rundu - 105:100 (93:93).

Izabrane vesti

Mladi Alesandro Pajola ubacio je čak 25 poena i bio najefikasniji igrač Virtusa. Imao je i sedam asistencija, poput Miloša Teodosića, koji je meč završio sa 17 poena i još pet skokova. Stefan Marković je ubacio 11 poena (3/5 za tri), Riči, Gembl i Belineli po 10, a prvi iz te trojke imao je i devet skokova.

Na suprotnoj strani, sjajan je bio Dejvid Logan. Predvodio je Trevizo sa 25 poena, od čega je u poslednja dva minuta druge četvrtine vezao čak tri trojke. Pogodio ih je ukupno pet iz devet pokušaja i na to dodao sedam asistencija. Činilo se da će biti junak, ali ga je po povratku sa velikog odmora zasenio 21-godišnji Pajola.

Odličnu partiju u domaćem timu pruižio je i Divejn Rasel sa 19 poena, šest asistencija i pet skokova. Dugo je imao 3/3 za tri poena, ali je kasnije pokvatio učinak sa tri promašaja. Vredno pomena je i izdanje Kristijana Mekovulua koji je ubacio 16 poena, uz sedam skokova.

Evo i najzanimljivijih akcija s večerašnje utakmice:



tagovi

Miloš TeodosićStefan MarkovićAleksandar ĐorđevićDejvid LoganTrevizoVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara