Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

AFRIKA: "Prijateljski" remi Gasogija i Rajona, Kijovu uprskao stvar u poslednjem kolu

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 23:14

Pogledajte rezultate nekih od utakmica odigranih na afričkom kontinentu

GORILA – APR

Izabrane vesti

(Fudbal, Ruanda 1)

Odavno je APR obezbedio prolaz u narednu fazu prvenstva Ruande, ali ne planira da ubaci u manju brzinu. Sedmu recku iz isto toliko utakmica upisao je na gostovanju Gorili. APR je idealno otvorio meč, pogotkom već u petom minutu, ali je overu trijumfa čekao do samog kraja. Tek u 88. minutu Manišimve je duplirao prednost gostiju, da bi u prvom minutu nadoknade Mugunga stavio tačku.

MUHANGA – BUGESERA 0:2 (0:0)

(Fudbal, Ruanda 1)

Kasno se Bugesera probudila. Upisala je drugu uzastopnu pobedu, ali joj je plej-of i pre ovog kola bio nedostižan. Gosti su do trijumfa stigli u drugoj polovini drugog dela, kada su pogađali prvo Kvitonda u 70, a zatim i Njandvi u 88. minutu. Muhanga je pak i posle osme odigrane utakmice ostala bez pobede u grupnoj fazi.

KAGERA ŠUGAR – RUVU ŠUTING 3:1 (2:0)

(Fudal, Tanzanija 1)

Kagera je konačno u bezbednoj zoni. Do nje ju je odveo drugi uzastopni trijumf u prvenstvu, ostvaren protiv Ruvu Šutinga. Kagera je povela u 14. minutu, gost je izjednačio u 34, ali je već do poluvremena domaćin ponovo stekao prednost, koju je duplirao sredinom drugog poluvremena i overio trijumf.

KIJOVU – RUTSIRO 1:2 (1:1)

(Fudbal, Ruanda 1)

Sve je Rutsiro uprskao u poslednjem kolu. Imao je priliku da trijumfom overi prolaz, igrao mu je čak i remi, ali je poražen od poslednjeplasiranog tima u grupi i propustio priliku da se domogne nokaut faze. Mada, bio je na dobrom putu. Gol zaostatka koji je imao od 37. minuta nadoknadio je već do odlaska na odmor i držao se dobro sve do samog finiša. Ali minut pre kraja ipak je popustio, Bajama je pogodio za novo vođstvo i pobedu Rutsira, a kako su Rajon i Gasogi remizirali, Kijovu je ostao bez četvrtfinala.

GASOGI JUNAJTED – RAJON SPORT 1:1 (0:0)

(Fudbal, Ruanda 1)

Remi po meri oba tima. Gasogiju dovoljan da preuzme lidersku poziciju u grupi, Rajonu da na osnovu bolje gol-razlike preskoči Kijovu, koja je poražena u ovoj rundi. Oba gola viđena su u finišu meča, poveo je Rajon sa bele tačke u 80. minutu, a na isti način je Gasogi izjednačio sedam minuta kasnije.

EBUSUA – DRIMS 1:1 (0:1)

(Fudbal, Gana 1)

Remi koji više odgovara domaćinu, jer ga je dodatno udaljio od opasne zone, dok Drims polako može da se oprašta od potencijalne borbe za titulu, pošto mu lider Asante sada beži sedam bodova. Gosti su poveli u petom minutu preko Boatenga, ali je Ebusua uspela da stigne do izjednačenja sredinom drugog poluvremena golom Sumaile.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara