TREĆA SMENA: Siromašna fudbalska noć, ali igra se zato NHL

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.05.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

NACIONAL – OLIMPIJA, 23.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Paragvaj 1)

Veliki derbi Asunsiona kao kruna 16. kola paragvajskog šampionata. Libertad se odvojio na tabeli od velikih rivala, ima osam bodova više od Olimpije, a devet od Nacionala. S tim što ima i odigran meč više. Zato je važno za oba tima da dobiju veliki derbi i da tako koliko-toliko zadrže šanse da osvoje titulu u Aperturi u preostala dva kola. Nacional je ove godine pobedio Olimpiju sa 4:1, a pre toga na dva uzastopna meča nije imao pozitivan rezultat protiv tog tima. Nacional je u poslednja tri kola osvojio samo dva boda.

NOVORIZONTINO – ITUANO, 01.00

(Fudbal, Brazil – Paulista)

Plej-aut šampionata Pauliste je stigao do polufinalne faze. Već smo dobili jednog finalistu, Ponte Pretu, a njoj će na crtu bolji iz ovog duela. Novorizontino je preskočio četvrtfinale zahvaljujući rezultatima u prvoj fazi, dok je Ituano eliminisao Santo Andre sa 5:1. Novorizontino nije pobedio na poslednja četiri takmičarska meča koje je odigrao, ali je imao i četiri dana duže da odmara od fudbalera Ituana. Oni ne briljiraju, uprkos ubedljivom trijumfu u četvrtfinalu. Bila je to samo jedna od tri pobede u poslednjih 10 mečeva, sve ostale su izgubili.

VAŠINGTON – BOSTON, 01.30

(Hokej, NHL)

Nastavlja se plej-of NFL-a. Vašington Kapitalsi i Boston Bruinsi igraju u prestonici SAD drugi meč. Prvi je pripao Vašingtonu sa 3:2, pošto je Daud u produžetku postigao gol za pobedu. Posle prve tri četvrtine bilo je 2:2, uprkos tome što je domaćin dva puta vodio. Ove godine su Vašington i Boston odigrali čak devet mečeva do sad. Kapitalsi su trijumfovali pet puta, ali od toga u tri navrata posle produžetaka. Najubedljiviju pobedu Kapitalsi su ostvarili u aprilu, kada je bilo 8:1. Boston je trijumfovao u četiri navrata, ali nijednom u produžecima.

TEKNIKO – ORENSE, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Duel dva tima koji su malo toga pokazali u dosadašnjem toku šampionata. Posle 11 kola Tekniko je tek nešto bolji sa 12 poena, spram Orenseovih osam. Gosti su na poslednjem mestu na tabeli, uprkos pobedi nad Nueve de Oktobrom u prošlom kolu. Pre nje su vezali sedam poraza, od čega su na samo dva meča uopšte dali gol. Tekniko je u boljoj formi, zabeležio je tri pobede u poslednjih pet kola, sve bez primljenog pogotka. Prošle godine su na oba meča ova dva tima slavili oni koji su bili domaćini, Tekniko sa 2:0, Orense sa 1:0.

ALVARADO – TIGRE, 02.10

(Fudbal, Argentina 2)

Tigrovi su se fokusirali na plej-of za plasman u najviši rang, za sada ga ne gube iz vida. Posle osam kola imaju 19 bodova i meč manje od lidera Atletiko Atlante, koji ima dva boda više. Dakle, pobedom nad nejakim Alvardom mogu do trona. Nedavno su se sastali u Kupu Argentine, u februaru. Tada je bilo 1:1 posle 90 minuta, a Tigrovi su prošli dalje posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Od tog meča do sada ostvarili su šest pobeda, jedan remi i jedan poraz. Alvardo je pet puta izgubio, jednom remizirao i tri puta pobedio.

KAROLINA – NEŠVIL, 02.00

(Hokej, NHL)

Karolina Hurikansi i Nešvil Predatorsi igraju prvi meč u plej-ofu. Ove godine su se sastali već osam puta. Hurikansi su vezali šest pobeda, što je bilo dovoljno da ubedljivo zauzmu prvo mesto u Centralnoj diviziji. Posle toga su izgubili dva meča od Nešvila, a sa tim pobedama Predatori su se probili do plej-ofa. Samo jednom u tom nizu mečeva viđeni su produžeci, sredinom marta, kada je Karolina trijumfovala sa 3:2. Karolina je bez Mekgina i Pageta, dok za Nešvil neće igrati Arvidson, Borovicki i Sbisa.


tagovi

Hirošima DragonflajsParagvaj 1Argentina 2Ekvador 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara