Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančini objavio preliminarni spisak: Trojica povređenih, čekaju se Žoržinjo i Emerson

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 21:35

Debitantski poziv za napadača Sasuola Đakoma Raspadorija

Samo nekoliko sati nakon što je potvrđeno da će Roberto Mančini biti na kormilu reprezentacije Italije do 2026. godine, selektor Azura objavio je preliminarni spisak od 33 igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Na njemu za sada nema Čelsijevih fudbalera, Žoržinja i Emersona, koji 29. maja igraju finale Lige šampiona protiv Mančester Sitija, nakon čega bi mogli da nađu svoje mesto na definitivnom spisku, koji broji 26 igrača, sedam manje od trenutnog.

Izabrane vesti

Najzanimljivija je situacija sa Markom Veratijem. Pari Sen Žermen je nedavno objavio da je 28-godišnji vezista zbog problema sa kolenom završio sezonu i da će oporavak potrajati četiri do šest nedelja, ali ga je Mančini i pored toga uvrstio u tim.

Pored Veratija, od povrede se još uvek oporavljaju dvojica fudbalera sa spiska, Leonardo Spinacola i Frančesko Ačerbi.

Iznenađenja nema, veterani Đorđo Kjelini i Leonardo Bonuči i dalje su u timu, a debitantski poziv dobio je i 21-godišnji napadač Sasuola Đakomo Raspadori, koji je na poslednjih devet utakmica postigao pet i namestio još dva gola.

Reprezentacija Italije će uoči Evropskog prvenstva odigrati dve prijateljske utakmice: prvu 28. maja sa San Marinom, a zatim i 4. juna sa Češkom.

Spisak Italije za EURO:

GOLMANI: Alesio Kranjo (Kaljari), Đanluiđi Donaruma (Milan), Aleks Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino).

ODBRANA: Frančesko Ačerbi (Lacio), Alesandro Bastoni (Inter), Kristijano Biragi (Fiorentina), Leonardo Bonuči (Juventus), Đorđo Kjielini (Juventus), Đovani Di Lorenco (Napoli), Alesandro Florenci (PSŽ), Manuel Lacari (Lacio), Đanluka ManČini (Roma), Leonardo Spinacola (Roma), Rafael Toloi (Atalanta).

VEZNI RED: Nikolo Barela (Inter), Gaetano Kastrovili (Fiorentina), Brajan Kristante (Roma), Manuel Lokateli (Sasuolo), Lorenco Pelegrini (Roma), Mateo Pesina (Atalanta), Stefano Sensi (Inter), Marko Verati (PSŽ).

NAPAD: Andrea Beloti (Torino), Domeniko Berardi (Sasuolo), Federico Bernardeski (Juventus), Federiko Kjeza (Juventus), Vinćenco Grifo (Frajburg), Čiro Imobile (Lacio), Lorenco Insinje (Napoli), Mojze Ken (PSŽ), Mateo Politano (Napoli), Đakomo Raspadori (Sasuolo).


tagovi

fudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara