Tornike Šengelija (©MN Press)
Tornike Šengelija (©MN Press)

Šengelija vodio Armiju do brejka u Sankt Peterburgu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.05.21. | 21:32

CSKA slavio protiv Zenita u prvom meču polufinalne serije VTB lige - 76:73

Zabrinuti su bili u Moskvi posle teško izborenog plasmana u polufinale plej-ofa VTB lige, ali igra po ivici trgla je izabranike Dimitrosa Itudisa.

Nižnji Novgorod eliminisan je tek u trećoj utakmici, i to posle drame, što je očigledno bio razlog za alarm u timu CSKA. Na gostovanju u Sankt Peterburgu Armejci su bili dosta ozbiljniji i došli do brejka u derbiju sa Zenitom.

Izabrane vesti

Do pobede 78:73 nad vodećim timom u ligaškom delu sezone i 1:0 u borbi za finale goste su predvodili Tronike Šengelija sa 17 poena, sedam skokova i jednom asistencijom i Johanes Fojtman, koji je meč završio sa 13 poena, 10 skokova i četiri asistencije.

Domaćini su imali raspoloženog Kevina Pangosa (23p, 7as, 3sk), a Kanađanina je pratio Tarik Blek sa 16 poena i osam skokova.

Istakao se Amerikanac i atraktivnim potezima, ali uzalud...

CSKA je većim delom meča bio u prednosti, a ona je krajem treće i sredinom četvrte deonice dostizala dvocifrenu razliku (63:53, 71:61), ali je i pored toga bilo neizvesno do kraja.

Naredni meč ponovo je u Sankt Peterburgu, 19. maja, pa se serija seli u Moskvu. Treća utakmica je 22. maja, a videćemo hoće li biti potrebe i za četvrtom, možda i petom.

U drugom polufinalu sastaju se Lokomotiva Kubanj i Uniks Kazanj.


tagovi

Tornike ŠengelijaKevin PangosKK CSKA MoskvaKK ZenitVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara