Foto: Reuters
Foto: Reuters

Šta promaši Mbuemo, gde nestade Toni? Bornmut matom u tri poteza bacio Brentford na kolena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 20:40

Trešnjice posle prvog meča polufinala imaju minimalnu prednost - 1:0 (0:0)

Poslednji put Brentford je igrao u prvom rangu engleskog fudbala pre više od sedam decenija, davne 1947. godine. Od tada je kroz plej-of Čempionšipa pokušao da se vrati u devet navrata, poslednji put prošle sezone, kucao je na vrata Premijer lige, ali je morao da ih poljubi svaki put, što ga čini engleskim klubom sa najslabijim učinkom u doigravanju. A kako stvari stoje, tom nizu mogao bi uskoro da dopiše još jednu, jubilarnu recku, pošto je u prvom meču polufinala ovogodišnjeg plej-ofa na Vitalitiju poražen od Bornmuta minimalnim rezultatom – 1:0 (0:0).

Da stvar bude još gora po Pčelice, ni tradicija im ne ide na ruku, a ona kaže da su u poslednjih osam sezona samo dva tima (Fulam i Norič) koja su ligaški deo sezone završila na trećoj poziciji uspela da kroz plej-of dođu do Premijer lige.

Izabrane vesti

Ekipi Tomasa Frenka presudila je brzopotezna kontra napadačke linije Bornmuta u 55. minutu. Petljao je kapiten gostiju Pontus Janson na desnom boku (doduše daleko od svog gola), fudbaleri Bornmuta su mu oteli loptu, Dominik Solanke je brzo dodao do Dejvida Bruksa, a velški vezista uposlio na suprotnoj strani uposlio Arnauta Danžumu, koji ove sezone ne greši. Večerašnji gol bio mu je 16, a pride ima i sedam asistencija.

Na drugoj strani, najbolji strelac tima Ajvan Toni sa 31 golom, koji je ove godine postavio rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni Čempionšipa, narodski rečeno se "nije video". Defanzivci Bornmuta postarali su se da nijednom ne uđe u ozbiljniju šansu i tako po treći put u sezoni uspeli da sačuvaju mrežu od nove senzacije engleskog fudbala.

Brentford je opasnije zaigrao tek u poslednjih pola sata, kada je u igru ušao Brajan Mbuemo. Francuski napadač je svojim ulaskom razdrmao ekipu, ubacivanjem između linija protivničkog tima stvarao je probleme domaćinu i ulazio u šanse, međutim, na kraju će ostati upamćen kao tragičar, jer je u 78. minutu promašio nemoguće. Pčelice su kružile oko Bornmutovog šesnaesterca, tražile rupu u odbrani, koju je utrčavanjem napravio Matijas Jensen i potom zavrnuo loptu na drugu stativu, a tamo Mbuembo sa pet metara, sam kao duh, promašio prazan gol. Nestvarno.

ČEMPIONŠIP, PLEJ-OF – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Ponedeljak

Bornmut - Brentford 1:0 (0:0)

/Danžuma 55/

21.15: (2,20) Barnsli (3,05) Svonsi (3,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

BornmutČempionšip plej-ofBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara