Sautgejt i Arnold (Foto: Reuters)
Sautgejt i Arnold (Foto: Reuters)

Sautgejt ne vodi Aleksander-Arnolda na Evropsko prvenstvo?

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.05.21. | 19:28

Glavni razlog je slaba igra u defanzivi fudbalera Liverpula

Početkom naredne nedelje selektor Engleske Geret Sautgejt trebalo bi da objavi spisak putnika za nadolazeće Evropsko prvenstvo. Kako piše pouzdani Atletik, na njemu najverovatnije neće biti defanzivac Liverpula Trent Aleksander-Arnold.

Naime, kako piše pomenuti izvor, i pored toga što će spisak zbog iscrpne sezone i mogućnosti od zaraze biti proširen sa 23 na 26 imena, Arnold neće pronaći svoje mesto u timu Gereta Sautgejta.

Izabrane vesti

Džaba i to što je u finišu sezone znatno podigao formu (na poslednjih sedam utakmica upisao gol i četiri asistencije). Kako ističe Atletik, Sautgejtova odluka je taktičke prirode, jer engleski stručnjak preferira bekove sa boljom igrom u defanzivi, što je najveći Arnoldov problem godinama unazad.

Defanzivac Liverpula se u martu takođe nije našao na spisku za mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Sautgejt ovim postupcima ne želi da zatvori Arnoldu vrata reprezentacije, zbog čega je nedavno isticao primere Kajla Vokera i Kjerana Tripijea, koji su prethodnih godina takođe povremeno izostajali sa spiska zbog slabije forme.

A dok Trent ne podigne svoju i pre svega popravi igru u defanzivi, pomenuti Voker i Tripije će uz Risa Džejmsa činiti trojac Engleske kraj desne aut-linije. Počev od predstojećeg Evropskog prvenstva, gde se od Sautgejta očekuje da povede svu trojicu, s tim da će fudbaler Mančester Sitija vrlo verovatno imati ulogu desnog štopera u formaciji sa trojicom centralnih defanzivaca.


tagovi

Trent Aleksander ArnoldGaret Sautgejtreprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara