Skoro 100 miliona dinara za obnovu fasada

Popravka fasada i krova dela objekata koji pripadaju Vojnoj bolnici, kao i rekonstrukcija dve kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi koštaće skoro 100 miliona dinara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.05.2021.

16:28

Skoro 100 miliona dinara za obnovu fasada
Foto: Kuchina, Shutterstock

Ove radove će izvesti grupa firmi koje su dobile posao na tenderu Zavoda za zaštitu spomenika kulture. U pitanju su "Dekorat", "Gramar", "Niković company", "Ornament-investinženjering", "Jugogradnja" iz Beograda i "NPN" i "Prima idea" iz Novog Sada, saznaje 021.rs.

Kako je navedeno u dokumentaciji, za objekte u sklopu Vojne bolnice na Trgu vladike Nikolaja, na brojevima 4 i 5, kao i zgrade u Beogradskoj 21 biće dato 88.073.512 dinara sa PDV-om, a za Leopoldovu i kapije velikog šanca na Hornverku 11.060.000 dinara sa PDV-om.

Rok za radove na zgradama u sklopu Vojne bolnice je 150 dana, odnosno pet meseci, a na Kapiji na Petrovardinskoj tvrđavi tri meseca.

Poslovi obuhvataju građevinsko-zanatske i konzervatorsko-restauratorske radove na uličnim fasadama i krova, kao što su zamena oštećenih elemenata fasada i krova i restauracija prvobitnog izgleda objekta zabeleženog u arhivskoj građi.

Ovaj tender je deo obnove fasada starih zdanja koja se planira u ovoj godini, a već je završen tender za radove na četiri zgrade na Bulevaru Mihajla Pupina i sada se čeka na nove javne nabavke.

Popravke fasada su deo višegodišnje obnove u sklopu priprema Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2022. godine, a koju finansiraju Grad, Republika i Pokrajina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: