Ex -Yu

Stoltenberg: Dijalog najbolja platforma za rješenje

Stoltenberg: Dijalog najbolja platforma za rješenje
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Stoltenberg: Dijalog najbolja platforma za rešenje

BRISEL - Dijalog je najbolja platforma za pronalaženje rješenja u korist svih građana Kosova, koje bi garantovalo bolju i prosperitetniju budućnost za sve, istakao je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, poslije razgovora sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem u Briselu.

"NATO u potpunosti podržava proces normalizacije odnosa Beograda i Pištine. Dijalog najbolja platforma za pronalaženje rješenje za sve građane. Ono garantuje bolju i prosperitetniju budućnost za sve. Zbog toga je važan konstruktivan dijalog. Apelovao bih na sve učesnike da u njemu učestvuju konstruktivno", rekao je on.

Stoltenberg je, na konferenciji za štampu poslije sastanka, prenio da je razgovarano o mnogim bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava Zapadni Balkan.

On je kazao da je NATO posvećen miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, i da ulaže napore u toj oblasti već decenijama. Misija KFOR, kaže, je najbolji dokaz tog opredjeljenja, jer ta misija obezbjeđuje mirno okruženje, slobodu kretanja za sve na Kosovu na osnovu mandata Savjeta bezbjednosti UN.

NATO je, istakao je on, posvećen izgadnji snažnog partnerstva sa Srbijom.

Stoltenberg je naglasio da NATO poštuje neutralnost Srbije.

"Suočavamo se sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima, a partnerstvo može donijeti benefite građanima Srbije", podvukao je on.

Podsjetio je da NATO sa Srbijom radi na reformi nacionalnih bezbjednosnih struktura, kao i da Srbija radi sa NATO na obuci iračkih vojnih ljekara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije