RADONJIĆ I LAZIĆ POZIVAJU NA OPREZ: Crveno-beli bi na dan meča mogli da dobiju dva velika pojačanja
Foto: ABA liga

PRED DRUGI MEČ PROTIV BUDUĆNOSTI

RADONJIĆ I LAZIĆ POZIVAJU NA OPREZ: Crveno-beli bi na dan meča mogli da dobiju dva velika pojačanja

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić očekuje da Budućnost u drugom meču plej-ofa ABA lige pruži još bolju partiju i pokuša odmah da odgovori njegovom timu.

Zvezda je u prvom meču, uprkos izostancima Voldena i Jagodić-Kurdiže, uspela da dođe do trijumfa protiv Podgoričana. Bilo je oscilacija u završnici, ali je Radonjićeva ekipa ipak povela u finalnoj seriji.

"Svesni smo da nas očekuje još teža utamica nego ono koju smo odigrali u nedelju. Očekujem još bolju Budućnost, pokazali su veliki kvalitet i imamo ogroman respekt prema njima. Akcenat je na analizi i pripremi za naredni meč u kome moramo biti energetski na visokom nivou. Takođe, koncentracija u igri mora da bude adekvatna značaju meča. U prošloj utakmici je bilo dobrih momenata i dobrih elemenata, ali i onih kojima nisam zadovoljan u kojima moramo biti bolji da bi došli do pobede“, rekao je trener crveno-belih i dodao da je situacija sa povređenim igračima Korijem Voldenom i Markom Jagodićem Kurdižom bez koji je Crvena zvezda igrala oslabljena prvu utakmicu, i dalje neizvesna:

„Situacija sa igračima koji nisu mogli da nastupe je takva da nismo u prilici da donosimo odluke, osim na sam dan utakmice“, zaključio je Radonjić.

Kapiten srpskog predstavnika zna šta je potrebno da bi se cilj ostvario, ali, baš kao i svoj trener očekuje teži posao u drugom susretu.

„Prvu utakmicu smo već arhivirali i iste večeri se okrenuli daljim izazovima. Naredna je već sutra, malo je vremena za pripremu i odmor, ali svi znamo šta je ulog i cilj za obe ekipe. Znamo da nas u utorak očekuje još teži posao jer je Budućnost samo potvrdila ono što znamo, a to je da se radi o odličnoj ekipi. Nema mnogo reči, znamo šta nas čeka, znamo šta želimo, a zna se i put do tog cilja – ogromna energija, borba za svaku loptu, koncentracija na najvišem nivou i čvrstina su nešto što moramo da imamo u svakoj utakmici ove finalne serije“, rekao je Branko Lazić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track