Aleksandar Dragović (Reuters)
Aleksandar Dragović (Reuters)

Dragović odbio Dinamo zbog Zvezde, poznata je i Leverkuzenova ponuda

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 17:02

Nove vesti iz Nemačke oko reprezentativca Austrije

Aleksandar Dragović je iz dana u dan bliži zvaničnoj promociji na Marakani.

Zvezda je zvala Dragovića još prošlog leta, a podsetićemo da je MOZZART Sport je još 18. novembra saznao da je Austrijanac srpskog porekla načelno prihvatio ideju o dolasku na Marakanu. Od tada su pregovori intenzivirani, a u januaru je praktično sve bilo dogovoreno za zimski transfer.

Izabrane vesti

Ipak, Dragovićeva situacija u Leverkuzenu se promenila tokom sezone i Austrijanac je počeo redovno da igra i pruža dobre partije. Što nije išlo Zvezdi na ruku jer je dobila opasnu konkurenciju u trci za paraf Dragovića. Od tada je iskusni štoper odbio sjajnu ponudu Trabzona vrednu 2.200.000 evra godišnje, a potom su se u igri za njega uključili Keln i Dinamo Moskva čiji trener Sandro Švarc ga jako ceni. Ploču je okrenuo i Leverkuzen koji je počeo da nagovara Dragovića na ostanak. Juče je Leverkuzenov direktor Simon Rolfs u razgovoru za nemački Kiker na neki način potvrdio da želi ostanak Dragovića ali je ugledni nemački list u istom tekstu konstatovao da Leverkuzen još ne nudi konkretne stvari kao Zvezda i da oteže.

Danas je sa novim informacijama izašao i nemački Skaj čija novinarska zvezda Maks Bilefeld tvrdi da je Dragović odbio moskovski Dinamo jer se obećao Zvezdi i njenim čelnicima. Dragović je nedavno boravio u Beogradu i tom prilikom ‘dao reč’ Zvezdanu Terziću da će potpisati u junu za crveno-bele kao slobodan igrač kada mu istekne ugovor sa Leverkuzenom.

Ipak, kako u prelaznim rokovima data reč često nije sveto pismo sve dok se ne potpiše na papiru, Bilefeld tvrdi da su u igri za Dragovića i dalje Keln i Leverkuzen. A poznata je i vrsta Leverkuzenove ponude. Farmacueti su navodno spremili Dragoviću novi ugovor na još ‘samo’ godinu dana. Keln još nije dostavio konkretnu ponudu pa nemački novinar tvrdi da je Zvezda uvereni favorit za dovođenje austrijskog reprezentativca.

Sada je sve na igraču koji će se za vikend u poslednjem kolu Bundeslige oprostiti od dresa Leverkuzena i potom slede konačna odluka i potpis. Ponuda Leverkuzena za jednogodišnji ugovor nije nešto što bi nateralo Dragovića da promeni mišljenje i pogazi datu reč pa se na Marakani polako mogu pripremati za promociju jednog od najvećih pojačanja u novijoj istoriji. Austrijanac će želeti da sve završi pre okupljanja reprezentacije za predstojeći EURO.


tagovi

Aleksandar Dragović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara