Najbolji strelac Monce Davide Dijao (©Shutterstock)
Najbolji strelac Monce Davide Dijao (©Shutterstock)

Berluskonijev i Galijanijev projekat protiv plej-of veterana, Venecija se nada novom podvigu

Vreme čitanja: 4min | pon. 17.05.21. | 15:30

U prvim mečevima polufinala plej-ofa za plasman u Seriju A Čitadela dočekuje Moncu, dok će Venecija ugostiti Leče

Empoli i Salernitana su već overili plasman u Seriju A. Treći putnik biće poznat posle baraža, koji je otpočeo krajem minule sedmice. Čitadela je izbacila Brešu i u polufinalu zakazala megdan sa Moncom, dok je Venecija posle produžetaka bila bolja od Kjeva, te je priredila još jedno iznenađenje.

Projekat Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija je na dobrom putu da izbori istorijski plasman u Seriju A, a na prvom od poslednja dva koraka ka eliti će se suočiti sa Čitadelom. Danas je na programu prvi meč, prednost domaćeg terena ima Monca, pa će najpre gostovati Venetu (18.30).

Izabrane vesti

18.30: (2,95) Čitadela (2,95) Monca (2,65)

Ekipa Kristijana Brokija je regularni deo sezone okončala na trećem mestu na tabeli Serije B. Ostala je pet bodova iza Salernitane i tako propustila priliku da se direktno domogne najvišeg ranga, pa svoje mesto pod suncem traži u doigravanju. U poslednjem kolu, odigranom pre nedelju dana, Monca je pretrpela poraz od Breše (0:2), ali on na kraju nije uticao na njen plasman na tabeli. Pre toga je nanizala četiri trijumfa i tako podgrejala nade da može do drugog mesta, ali je na kraju ipak ostala kratka. Savaldala je u tom periodu i novog člana Serije A Salernitanu (3:1), bila bolja i od Lečea, te je tako još jednom dokazala da je spremna da se priključi eliti italijanskog fudbala.

Ambicioznom projekti bivšeg gazde Milana su se minulog leta priključili Mario Baloteli i Kevin Prins Boateng. Obojica su u drugom rangu postigla po pet pogodaka, dok se kao najbolji strelac ekipe izdvojio 29-godišnji Davide Dijao (11 golova).

Čitadela je sa druge strane sezonu okončala na šestom mestu na tabeli, pa je u četvrtfinalu igrala sa Brešom. Iako je regularni deo okončala sa bodom iz duela sa Askolijem (0:2) i Venecijom (1:1), ekipa Roberta Venturata je u baražu uspela da savlada Brešu. Gol odluke je u 39. minutu postigao Proja, Čitadela je i pored postignutog pogotka do kraja bila ravnopravan rival, pa je zasluženo izborila megdan sa Moncom u polufinalu.

Od igrača su se izdvojili italijanski internacionalci Mario Garđulo sa osam, kao i pomenuti Federiko Proja sa sedam pogodaka.

Monci je ovo prvi put da se nalazi u plej-ofu za plasman u Seriju A, dok je Čitadela već šest puta bila deo doigravanja. Odigrala je 13 utakmica u borbi za elitni rang, upisala po pet pobeda i poraza uz tri remija.

U tekućoj sezoni je Monca osvojila četiri boda u međusobnim duelima. Najpre je slavila na gostovanju u Venetu (2:1), dok je susret na stadionu Brijanteo u Lombardiji okončan bez golova.

ČITADELA 4-3-1-2: Kastrati - Giringeli, Pertikone, Adorni, Donaruma - Branka, Jori, Proja - D Urso - Cađut, Rosafio

MONCA 3-5-2: Di Gregorio - Skalja, Paleta, Pirola - Samprisi, Fratesi, Skocarelja, Kolpani, Karlos Avgusto - Baloteli, Mota Karvaljo

U drugom polufinalu sastaju se Venecija i Leče (20.45). Lagunari predstavljaju jedno od većih iznenađenja u Seriji B ove sezone, dok je Leče bez sumnje jedan od najkvalitetnijih timova u drugom rangu, ali mu je ipak izmako direktan plasman u elitu.

20.45: (2,70) Venecija (3,05) Leče (2,80)

Venecija je sezonu okončala na petom mestu na tabeli sa 59 bodova, odmah ispod Lečea, koji je bio tri koraka ispred. Ekipa Pabla Zanetija je u seriji od pet mečeva bez poraza, savladala je Kjevo (3:1), potom remizirala sa Pizom, Prodenoneom i Čitadelom, pre nego što je posle produžetaka savadala Leteće magarce i u četvrtfinalu doigravanja (3:2). Posebno je u poslednje vreme dobra na svom terenu, ako je na stadionu Pjerluiđi Penco u poslednje četiri utakmmice ostvarila tri trijumfa uz jedan remi. Više bodova kod kuće osvojili su samo Empoli i Salernitana.

Frančesko Forte se izdvojio kao najbolji strelac ekipe sa 14 postignutih pogodaka i biće najveća pretnja po gol Vukova u polufinalnoj seriji.

Sa druge strane ekipa Eugenija Korinija je važila za jednog od favorita u borbi za promociju. Ipak, ostala je kratka, pa će svoju šansu da se domogne Serije A tražiti kroz plej-of. Kao četvrtoplasirana na tabeli je preskočila četvrtfinalnu rundu i na kraju dočekala ekipu Venecije. U jako lošem ritmu je okončala regularni deo sezone, pa je osvojila samo bod u poslednja četiri kola. Leče je pretrpeo poraze od Čitadele (1:3), Monce (0:1) i u poslednjem kolu od Empolija (1:2) dok je remizirao sa Ređinom (2:2). Leče se uzda u dobre igre na strani, kako je kao gost ove sezone od 62 boda, osvojio 35.

Glavna uzdanica Vukova u polufinalu biće iskusni Masimom Koda, najbolji strelac Serije B za sezonu 2020/21 sa 22 postignuta gola.

Takoše, tradicija je na strani ekipe sa Via del Mare stadiona, kako za poraz od Venecije ne zna od 1995. godine (12 utakmica, šest pobeda). U tekućoj sezoni su ove dve ekipe najpre remizirale početkom decembra, da bi pre dva meseca Leče slavio kao gost u Veneciji (3:2).

VENECIJA 4-3-1-2: Maenpa - Mazoki, Modolo, Kećaroni, Riči - Crnigoj, Tugordo, Maleh - Aramu - Forte, Esposito

LEČE 4-3-1-2: Gabrijel - Mađo, Lučioni, Dermaku, Galjo - Majer, Hjulmand, Henderson - Mankosu - Koda, Stepinski

Direktan prenos obe utakmice možete da pratite na mozzartbet.com, dovoljno je samo da se registrujete. Reigistracija je besplatna...

ITALIJA, SERIJA B - PLEJ-OF (PRVI MEČEVI POLUFINALA)

Ponedeljak

18.30: (2,95) Čitadela (2,95) Monca (2,65)

20.45: (2,70) Venecija (3,05) Leče (2,80)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Serija BMoncaCitadelaVenecijaLeče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara