Foto: Ćavi, AFP
Foto: Ćavi, AFP

Ima dima: Ćavi u Barseloni, biće pregovora

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 15:20

Posle završetka sezone sa Al Sadom, katalonski stručnjak sleteo u domovinu gde će biti na odmoru

Kako je Barselona već spremila zahvalnicu Ronaldu Kumanu, spekuliše se uveliko ko bi mogao da ga nasledi na klupi tima iz Katalonije. A trenutno se za tu poziciju najviše pominje Ćavi.

Oba velika lista iz Katalonije, i Mundo Deportivo i Sport, javljaju da je Ćavi stigao u grad, na odmor, te da će iskoristiti šansu da pregovara sa svojim bivšim klubom.

Izabrane vesti

Odmah po dolasku na aerodrom, Ćavija su zasule brojne kamere i novinarske ekipe.

"Zaista ne znam ništa, došao sam na odmor. Ne znam ništa", ponavljao je Ćavi.

Sadašnji trener Al Sada sa kojim je osvojio ligu i kup Katara osvojio je šest titula sa timom iz Dohe otkako je seo na klupu 2019. godine. I jedno je od imena na stolu predsednika Đoana Laporte za naslednika Kumana.

Mundo Deportivo piše da su Laporta i Ćavi u dobrim odnosima.

Sport dodaje da će Ćavi narednih dana pričati sa ljudima iz kluba uprkos činjenici što je produžio ugovor sa Al Sadom do 2023. godine i pominju "Barselona klauzulu" po kojoj bi mogao da napusti sadašnji klub za 0 evra ukoliko mu Barselona ponudi zadovoljavajuće uslove.

Dodaje Sport da priča Barselone i Ćavija neće biti čisto ekonomske prirode, već da će se gledati uslovi koje Barselona može da pomogne bivšem kapitenu. Ćavi ima jasan plan kojim bi redizajnirao prvi tim.

Sa druge strane, treba reći i da novinari Kadene SER pišu da Ćavi nije, niti je bio, opcija za Barselonu, odnosno da nije Laportina želja. Te da i sam Ćavi nije ubeđen da bi želeo da preuzme klupu Barselone.

Videćemo prvo da li će se Barselona narednih sedmica rastati sa Kumanom, a onda i da li će Ćavi u tom slučaju biti prva opcija.

Njegov eventualni dolazak na klupu bio bi poseban događaj imajući u vidu koliko je doprineo Barseloni kao fudbaler, a možda bi bio i u ulozi trenera Lionelu Mesiju (ako bude tada u klubu), što bi posebno bilo interesantno za ispratiti.

Sećamo se kakav su bili tandem na terenu u zlatnoj eri Barselone…


tagovi

ĆaviRonald KumanĐoan Laporta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara