Stevan Katić: Novljani prepoznali pomiriteljski duh Demokrata 1Foto: Pixabay/ comrade_petruha

Rezultati hercegnovskih izbora nedvosmisleno su pokazali da su građani kategorično kazali ne retrogradnoj politici zasnovanoj na podjelama, koja već decenijama naše društvo vuče u ambis.

Novljani su prepoznali pomiriteljski duh Demokrata, našu politiku uvažavanja svih različitosti, principe poštenog upravljanja gradom.

Ogroman trud, domaćinski odnos i pošten rad pozicionirali su Demokrate kao najjaču partiju u našem gradu, poručuje za Demostat Stevan Katić, predsednik Opštine Herceg Novi, i nosilac liste “Ni lijevo, ni desno – pravac Novi”, koja je osvojila prvo mesto na nedavno održanim lokalnim izborima u tom crnogorskom gradu.

Naš sagovornik, inače funkcioner partije Demokratska Crna Gora, ističe:”Posebno zadovoljstvo nam predstavlja ovolika podrška sugrađana i njihovo povjerenje da ćemo Herceg Novi, kao i prethodne četiri godine, voditi putem prosperiteta, što je i ogromna moralna obaveza da nastavimo krupnim koracima da razvijamo naš grad”.

-Imamo ljude koji su svoju stručnost već dokazali, kao i program koji je superioran u odnosu na programe drugih partija, i mi ćemo, po prvi put za poslednjih par decenije uz podršku Vlade Crne Gore, vrlo dinamično raditi na njegovoj realizaciji. Naravno, spremni smo da uvažimo i svaki predlog ostalih partija koji bi mogao da pomogne našem gradu, jer su nam Herceg Novi, Novljani i Novljanke na prvom mjestu, precizira Katić.

Upitan kako komentariše minulu izbornu kampanju, sagovornik Demostata navodi:”Kada je riječ o kampanji, smatram da se loš duh nečasne i prljave kampanje iz 2017. godine prenio i na ove lokalne izbore. Na meti su i sada, naravno, bile Demokrate”.

-Napadi od strane DPS-a nas nijesu iznenadili, i svi su završili samo kao bijedni pokušaj zamjene teza ili nerijetko čista smijurija. Odlično znamo da je šovinizam njihovo jedino oružje, i da im služi za dizanje tenzija kako bi pokušali da zamaskiraju sva svoja nepočinstva. Samo su zanemarili činjenicu da Novljani i Novljanke ljudi časni i mudri, da imaju kulturu sjećanja, i da znaju da cijene prave vrijednosti. Međutim, napada je bilo i od kolega sa kojima vršimo vlast. Očigledno ništa nijesu naučili iz iskustva sa prethodnih lokalnih izbora, ističe Katić.

Gradonačelnik Herceg Novog zaključuje: “Naravno, nijedna strana nije osporila način na koji smo vodili grad, kao ni naš program, jer to i nijesu mogli, niti su imali argumenata. Zato su napadi i bili na najprizemnijem i najpodmuklijem nivou, što nije u duhu Herceg Novog, a ni u duhu Crne Gore. Narod je to prepoznao i svoj sud dao 9. maja, tako da jednima nije pomogao šovinizam, a drugima centri moći van Crne Gore, i na tu svijest građana smo posebno ponosni, jer je time pobijedio Herceg Novi. Naša obaveza je da im se djelima zahvalimo i da im damo povoda da budu još ponosniji na nas”.

Koaliciju “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi”, čine Demokratska Crna Gora, Novi pobjeđuje, Demos i Partija penzionera, invalida i restitucije. Za navedenu listu glasalo je 28 odsto birača, Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate, okupljeni na listi “Evropski tim za Herceg Novi”, dobili su 22 odsto glasova, koaliciju oko Demokratskog fronta “Za budućnost Herceg Novog i Boke”, podržalo je 19 odsto glasača, isti rezultat osvojila je i lokalna Novska lista, dok je URA Dritana Abrazovića dobila sedam odsto glasova, a Prava Crna Gora Marka Milačića četiri odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari