Кућа Добрих Вести

Login

Документарни филм „Бескућник Денди” у Биоскопу Балкан

Оцените овај чланак
(2 гласова)

balkanДокументарни филм „Бескућник Денди” редитеља Југослава Николића премијерно је приказан прошле седмице у Биоскопу Балкан.

 

У овом филму уметник Никола Вранић прича о свом животу пре него што је завршио на улици, као и о томе како је постао бескућник. Због великог интересовања публике, исте вечери одржана је и додатна пројекција филма.

 

Никола Вранић је о овом филму и сарадњи са НИколићем рекао: „Био сам мало резервисан, јер је то ипак мој интимни део живљења. Самим тим нисам то хтео да делим са другима, јер није нимало пријатна прича. А у ово време у којем живимо, још црнила није потребно. На крају смо се ипак договорили да то урадимо, узевши у обзир да има још људи попут мене. Самим тим ће, ваљда, филм допринети да се мало побуди свест код гледалаца”.

 

Редитељ Југослав Николић је о свом документарном остварењу претходно изјавио: „Филм сам назвао "Бескућник денди", јер је Никола на улици углавном беспрекорно одевен са почешљаном брадом. Људи га могу срести у сакоу или капуту, а дешава се да спава по хаусторима или, када има среће, дан два код пријатеља. Када људи виде Николу како са испруженом руком у којој је капа, прво помисле да је неки господин застао да се одмори. Никола једноставно не уме да проси".

 

„Бескућник Денди” је сниман априла 2020. и фебруара 2021. године. На филму су радили сниматељи Милош Бањалић и Југослав Николић, за монтажу је био задужен Иван Недељковић, док музику потписује DJ Willy.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 17 мај 2021 14:44

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија