I u Beogradu obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predstavnici Evropske unije i Saveta Evrope u saradnji s partnerima u Srbiji danas  skupom u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD) obeležavaju Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOT), saopštila je Kancelarija SE u Beogradu.

Ovogodišnja tema je kako umetnost i kultura mogu da pomognu u boljem komuniciranju različitosti i jednakosti, sa posebnim fokusom na prava LGBTI zajednice.

Umetnici i predstavnici domaćih institucija i diplomatske zajednice u Srbiji razgovaraće o tekućim inicijativama i otkriti potencijalna buduća partnerstva.

Na skupu u CZKD koji počinje u 16.30, govoriće šef Kancelarije SE u Beogradu Tobias Flesenkemper (Flessenkemper), poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, zaštitnik građana Zoran Pašalić, Leoneta Pajer (Leonetta) iz Delegacije EU u Srbiji, i Jelena Vasiljević, menadžerka programa za razvoj kapaciteta organizacija ERA-LGBTI.

Skup se može pratiti putem platforme Zoom, a agenda je ovde.

Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije obeležava se od 2004. godine kako bi se skrenula pažnja na nasilje i diskriminaciju lezbejki, homoseksualaca, biseksualaca i transrodnih osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari