Goranac: Žao mi je što sam iskorišćen za skretanje pažnje sa afere Palma

Vesti 17. maj 202114:09 22 komentara
N1

Goranac Armin Ašimi iz Kraljeva, koga su prorežimski tabloidi proglasili za "islamskog fanatika", nakon što je na Fejsbuku objavio fotografiju sa liderom Stranke slobode i pravde (SSP) Draganom Đilasom, kaže da ga je to "iznenadilo, zaprepastilo, pa i uplašilo" kada je video naslov "Đilas u društvu islamskog fanatika?! Predsednik SSP u Kraljevu pio kafu sa Arminom Asimijem" i kada je pomislio šta bi to sve moglo da ima za posledicu nimalo mu nije bilo svejedno. "Žao mi je što sam ja iskorišćen kao kolateralna šteta da se skrene pažnja sa glavne teme, a to je Dragan Marković Palma i podvođenje maloletnica, zbog jedne obične brade, koju imam već četiri godine, i odjednom je ona postala problem jer se Đilas slikao pored mene", kaže Ašimi za N1.

Navodi da je bio na proslavi sedmog rođendana ćerke kada mu je prijatelj javio za sporni naslov, što ga je veoma uznemirilo. Tekst o Ašimiju objavile su Večernje novosti, ali ga nije više moguće naći na njihovom sajtu, no dostupan je na portalima ALO, Informera i Pinka.

Povezane vesti

„Imam bradu i sad je ta brada problem, da se skrene pažnja sa mnogo bitnijih stvari, kao što je Palma i podvođenje devojaka u Jagodini. Ako je ta brada problem, ja ću je obrijati. Ali, neće to ništa promeniti, imao ili nemao ja bradu. Etiketiran sam kao islamski fantik u gradu u kojem sam rođen i odrastao, u kojem živim sa suprugom koja je hrišćanka i sa kojom imam troje dece“, kaže revoltirano Ašimi, čija porodica već decenijama ima pekaru u Kraljevu.

Kao odnedavni član SSP, tog dana kada se slikao sa Đilasom, bio je u odboru za doček potpredsednice te stranke Marinike Tepić koja je trebalo da da iskaz u kraljevačkom tužilaštvu u vezi sa slučajem podvođenja maloletnica u Jagodini, za šta je optužila prvog čoveka tog grada i lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu.

Priseća se da je sedeo u kafiću pored onoga u kojem je bio lider SSP.

„Mi se ne poznajemo, prišao sam mu i zamolio ga za fotografiju, čovek je naravno pristao, kasnije sam je objavio na svom profilu, ali nije mi ni na pamet palo da će ovakve stvari da izazove“, navodi Ašimi.

Na pitanje da li je uplašen, kaže da „s obzirom da živim u Kraljevu, koji je mali grad, u kojem se svi poznajemo, ovde nisam uplašen, ali ja sad nisam siguran da li mogu mirno da odem do Beograda, Čačka, Kruševca, neko može da da sebi za pravo da na mene nasrne ili mi nešto ružno kaže“.

Dodaje da je dobio pretnje u inboksu na Fejsbuku, pretpostavlja sa lažnog profila „da imam rok od pet dana da rešim taj problem, da će mi se napiti krvi, nisam to prijavio policiji, ali ako se nastavi, prijaviću“.

Kaže da mu je to veče kada je video sporni naslov „bilo napeto, ali već sutradan je dosta građana pružilo podršku meni i porodici, do neba sam ih zahvalan, sreća je da živim u gradu u kojem živim“.

Dragan Đilas na svom Tviter nalogu izvinio se Ašimiju što je zbog slike sa njim proglašen islamskim fanatikom, a Pokret slobodnih građana zatražio je hitnu reakciju nadležnih organa.

„Smatramo da su ovakvim tekstom pomenuti mediji ugrozili bezbednost i Armina Ašimija i Dragana Đilasa, i da se bez svake sumnje radi o raspirivanju nacionalne i verske mržnje prema svima koji nisu etnički Srbi“, naveo je PSG.

Novinar Nedim Sejdinović rekao je da je to što se desilo Ašimiju logična posledica toga kako se vladajuća elita u Srbiji odnosi prema manjinama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare