Derbi za plej-of u Đironi, Đurđević u poteri za titulom najboljeg strelca Segunde

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 12:26

U okviru 39. kola španske Segunde fudbaleri Đirone ugostiće Sporting Hihon

Bliži se kraj sezone u drugoj španskoj ligi, Espanjol je jedini osigurao mesto u Primeri, na dobrom putu je i Majorka, dok će se za baraž po svemu sudeći boriti pet ekipa. Tako je večeras jako važan meč na programu, sedmoplasirana Đirona dočekuje Sporting Hihon (21.00), koji je dva mesta iznad na tabeli, ali ima isti bodovni saldo (61 bod ima i Rajo Valjekano, ali i utakmicu više).

21.00: (2,55) Đirona (2,75) Hihon (3,30)

Izabrane vesti

Pred meč od velike važnosti, ekipa iz Katalonije je u strašnoj formi. Fransiskovi izabranici su nanizali četiri trijumfa, najpre su ubedljivo savladali Saragosu (3:0), potom sa po 1:0 dobili Ovijedo i Tenerife, da bi u minulom kolu razbili Logronjes kao gosti (4:1), uz dva pogotka Kristijana Stuanija (ukupno 10 ove sezone).

Nedavno su ipak dobili loše vesti, kako je iskusni Stuani dobio poziv urugvajske reprezentacije pred mečeva u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Paragvaja i Venecuele. Oni su na programu trećeg i osmog juna, pa bi tako snažni napadač mogao da propusti meč poslednjeg kola protiv Kartagene, ako i čitav plej-of za plasman u Primeru.

Sa druge strane, Hihon je u minulom kolu uspeo da prekine seriju loših rezultata. Posle pet mečeva bez trijumfa, izabranici Davida Galjega su savladali Lugo (1:0). Zbog nešto bolje gol razlike su ispred Valjekana i večerašnjeg rivala, ali bi pobedom napravili veliki korak ka obezbeđivanju mesta u plej-ofu i prišli na dva boda četvrtoplasiranoj Đironi.

Bivši napadač Partizana i odnedavno reprezentativac Crne Gore Uroš Đurđević je u tekućoj sezoni postigao 21 pogodak, što ga stavlja na drugo mesto liste strelaca u Segundi. Ispred je samo Raul De Tomas iz Espanjola, sa golom više. Ipak, u padu je forme, pa se tako nije upisao na poslednjih pet nastupa. Večeras će imati priliku da pomogne svojoj ekipi da upiše važna tri boda, ali i da preskoči bivšeg napadača maridskog Reala i Benfike.

Sporting je bez poraza na poslednjih šest okršaja sa Đironom, ali je slavio samo dva puta u tom periodu. U septembru prošle godine je bio siguran kod kuće (2:0), ali su pre toga ovi rivali u četiri navrata delili plen. Đirona je poslednji put nadigrala Hihon još u oktobru 2013. godine.

Direktan prenos utakmice možete da pratite na mozzartbet.com, dovoljno je samo da se registrujete. Reigistracija je besplatna...

ŠPANIJA, SEGUNDA - 39. KOLO

Petak

Espanjol - Kartagena 0:2 (0:1)

Subota

Kasteljon - Ponferadina 0:2 (0:1)

Lugo - Mirandes 2:1 (0:1)

Las Palmas - Saragosa 0:2 (0:1)

Almerija - Albasete 1:1 (1:1)

Nedelja

Sabadelj - Tenerife 0:2 (0:1)

Fuenlabrada - Rajo Valjekano 1:2 (0:2)

Majorka - Alkorkon 2:0 (1:0)

Leganes - Logronjes 3:0 (1:0)

Ponedeljak

19.00: (2,05) Ovijedo (3,05) Malaga (4,20)

21.00: (2,55) Đirona (2,75) Hihon (3,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Kristijan StuaniĐironaSporting HihonsegundaUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara