Nakon praznika POVEĆANO INTERESOVANJE za PRVU DOZU VAKCINE

Lokalne vesti - Ponedeljak 17.05.2021 - 12:09

Nakon proslave prvomajskih i Uskršnjih praznika, beleži s povećano interesovanje građana za prvu dozu vakcine, kazao je za zvanični sajt ZC Vranje dr Slađan Mladenović, angažovan na masovnoj imunizaciji protiv virusa korona.

Neželjenih dejstava težeg karaktera nije bilo u Vranju FOTO: ZC Vranje Neželjenih dejstava težeg karaktera nije bilo u Vranju FOTO: ZC Vranje
Kako navodi dr Slađan Mladenović, za vakcinaciju se javljaju i mlađe i starije osobe, za razliku od perioda u martu i aprilu, kada je odziv građana bio slabiji.
 
- Naši sugrađani mogu i dalje da biraju kojom će se vakcinom vakcinisati i dostupne su im sve vakcine
 
Podsećam da je sama procedura primanja vakcine izuzetno kratka, dobro smo organizovani i nema mnogo zadržavanja - kazao je on. 
 
Sa današnjim danom, prvom dozom vakcinisano je 21 390 naših sugrađana, kompletna imunizacija je realizovana za 17.260 građana koji su primili prvu i drugu dozu vakcine i imamo 949 vakcinisanih građana Republike Severne Makedonije, navodi dr Mladenović i dodaje da je kao lekar zadovoljan ovim brojkama uz napomenu da to još uvek nije dovoljno, jer je cilj da postignemo kolektivni imunitet, odnosno preko 70 odsto vakcinisanih.
 
- Brojke novozaraženih u Vranju su pale, broj prvih pregleda i broj hospitalizovanih pacijenata zaraženih Kovidom 19 je takođe smanjen
 
Vakcine su pokazale svoju efikasnost i sada bez svake sumnje možemo da budemo potpuno sigurni da vakcine deluju i imaju efekat smanjenja širenja zaraze
 
Ipak moramo da budemo oprezni, jer je iskustvo od više od godinu dana pokazalo da je virus nepredvidiv
 
Nadam se da više velikih talasa zaražavanja neće biti i nadam se da je svima do sada, čak i onima sa sumnjom jasno da je vakcina delotvorna, neželjenih dejstava težeg karaktera nije bilo kod naših građana - zaključuje dr Slađan Mladenović.  
 
Prema planu za masovnu imunizaciju stanovništva, za ponedeljak je predviđena revakcinacija: 430 doza ruskom vakcinom (II doza - Sportska hala), kineskom 6 doza (II doza - Sportska hala), kineskom 5 doza (II doza - Vranjska Banja) i vakcinacija zainteresovanih građana bez prijave i bez zakazivanja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: