©Shutterstock
©Shutterstock

U Helsinkiju se rađa nova zvezda finskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 10:58

Pred duel četvrtog kola finske Veikauslige između Helsinkija i Lahtija u centru pažnje je talentovai Kasper Terho

Aktuelni šampion Finske u četvrtoj rundi dočekuje Lahti (17.30). Trenutno je drugi na tabeli sa dva boda i utakmicom manje od Inter Turkua, pa bi pobedom mogao da se vrati na vrh. Fudbaleri Lahtija su sa druge strane deveti, odigrali su tek dva meča i osvojili tri boda.

17.30: (1,43) Helsinki (4,50) Lahti (7,50)

Izabrane vesti

Najtrofejniji finski klub (30 šampionskih titula) bez poraza je nakon prve tri runde. Najpre je savladao Honku sa 4:2 na premijeri, potom odigrao bez golova protiv Kupsa, da bi u minule nedelje ubedljivo savladao Ilves (3:0).

Iako su u klub stigla velika pojačanja poput slovenačkog internacionalca Filipa Valenčića i Brazilaca Žaira i Luisa Enrikea, šou je na početku takmičarske godine ukrao 17-godišnji Kasper Terho. Momak koji nastupa na poziciji levog krila je iznenada dobio šansu, za osam minuta je u prvom kolu stigao da se upiše u listu strelaca, protiv Kupsa je dobio tek četiri minuta više, da bi u minuloj rundi proveo gotovo 70 minuta na terenu, pa je još jednom stigao da zatrese protivničku mrežu.

Mogao bi da dobije priliku i danas protiv Lahtija, koji je odigrao dva meča u novoj sezoni. Na startu je savladao Inter Turku (2:1), ali je u minulom kolu pretrpeo težak poraz kod kuće od ekipe Kupsa (2:4).

Na poslednjih pet okršaja ovih ekipa Helsinki ne zna za poraz, slavio je pre nešto manje od godinu dana kao gost sa 4:0, pre toga je tek posle penala bio bolji od Lahtija u četvrtfinalu plej-ofa 2019. godine, dok je ubedljiv trijumf upisao i pre dve godine u ligi (4:0). Prethodna dva duela ovih sastava okončana su bez pobednika (1:1 u oba navrata).

Direktan prenos utakmice možete da pratite na mozzartbet.com, dovoljno je samo da se registrujete. Reigistracija je besplatna...

FINSKA - 4. KOLO

Ponedeljak

17.30: (1,43) Helsinki (4,50) Lahti (7,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Finska 1HJK Helsinkilahti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara