Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.05.2021.

10:43

Tri premijerligaša stala u red za najboljeg afričkog fudbalera

Kongoanski fudbaler Lensa Gael Kakuta osvajač je nagrade "Mark Vivijen Fo" za najboljeg afričkog fudbalera u Ligi 1.

Izvor:

Autor:

Tri premijerligaša stala u red za najboljeg afričkog fudbalera
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Nekadašni fudbaler Čelsija je za konkurenciju imao Endija Delora iz Monpeljea i napadača Liona Tina Kadeverea.

Kakuta je ove sezone u najjačoj francuskoj ligi postigao 11 golova, a zabeležio je i pet asistencija na 34 utakmica. Svojim nastupima pomogao je Lensu da se uključi u borbu za Evropi i to u prvoj sezoni po povratku iz druge lige.

U red za potpis fudbalera Amijena na pozajmici u Lensu već je stalo nekoliko premijerligaških klubova među kojima su Njukasl, Votford i Kristal Palas. Međutim, ostrvski mediji su preneli informaciju da Kakuta za sada ignoriše interesovanje Njukasla koji je najozbiljini u nameri da dovede krilnog fudbalera.

Kakuta je prošao omladinsku školu Lensa, nakon čega se uputio za London. Međutim, mladi Kakuta se nije najbolje snašao uprkos pohvalama tadašenjeg trenera Čelsija Karla Anćelotija da nikada nije video talentovanijeg igrača u tom uzrastu. Usledilo je šest pozajmica pre nego što je prešao u Sevilju.

Tokom boravka u Engleskoj osvojio je Premijer ligu i FA kup 2010, kao i Evropsko prevensto za mlađe od 19 godina sa Francuskom.

Trenutno nastupa za reprezentaciju Konga gde je na devet utakmica postigao jedan gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve