LUis Suarez ©AFP
LUis Suarez ©AFP

Nema šampionske titule bez velike patnje

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.05.21. | 10:26

Luis Suarez osam vezanih utakmica u Primeri bio bez postignutog gola, ali je proradio onda kada je to bilo najvažnije za Atletiko Madrid

Mnogo je hteo, previše želeo, sve živo pred protivničkim golom promašio, ali je sigurno znao da će ga dati. Posebno onda kada se Osasuna, nakon izjednačenja Renana Lodija, našla u pravom nokdaunu. Fantastični Urugvajac je upravo zbog toga stigao na Vandu Metropolitano, da Jorgandžijama donese svoj pobednički mentalitet i onda kada je to najpotrebnije povuče ekipu ka šampionskom trofeju.

Suarez je četiri od svojih šest sezona sa Barselonom u Primeri okončao sa osvojenom titulom, ali to nije bilo dovoljno da ga zadrže na Nou Kampu, već su ga za svega 7.000.000 evra prodali Atletiko Madridu i to im se ozbiljno osvetilo. Ekipa Ronalda Kumana se kolo pre kraja oprostila od borbe za trofej, dok Atletiko finalnu rundu i gostovanje Valjadolidu dočekuje sa dva boda više od Kraljevskog kluba.

Izabrane vesti

"Ovo su trenuci sreće, nismo zaslužili da patimo koliko smo patili. Propustili smo mnogo šansi, posebno ja. Ali da biste osvojili prvenstvo morate da patite, kao što se pokazalo u ovoj utakmici. Znao sam da ćemo patiti, ali ne toliko", rekao je Suarez posle dramatičnog meča sa Osasunom.

Kompletna javnost na Pirinejima, ali i u čitavoj Evropi, složiće se da je Atletiko apsolutno zasluženo došao do situacije da odlučuje o svojoj sudbini kada je u pitanju borba za 11. šampionski trofej u istoriji kluba. Ipak, verovatno samo ekipa Dijega Simeonea zna koliko je bilo teško, posebno u poslednjih nekoliko meseci, kada je pad u formi bio evidentan, a i oni najslabiji protivnici u Primeri, preteški za pobeđivanje. Srećom po Madriđane i direktni rivali su imali svoje kikseve i u nekoliko navrata ih ostavljali u životu.

"Trud i odricanje ekipe su bili veliki, mnogi ljudi su radili kako bi klub mogao da postigne svoje ciljeve. Sada imamo priliku da se odmorimo i pripremimo za poslednji meč", dodao je Suarez.

Urugvajcu je ovo bio 20. gol u sezoni, ali prvi posle gotovo dva meseca. Prethodni put se upisao u strelce protiv Alavesa na Vandi Metropolitano, a onda je usledio post koji je trajao čak osam utakmica. Istina, dve je propustio zbog povrede, a jednu zbog suspenzije, ali možemo samo da zamislimo kroz koliko težak period i borbu sa samim sobom je prošao Suarez. Atletiko je u izostanku njegovih golova ostvario tek četiri prvenstvene pobede, uz dva poraza i dva remija, a da nije bilo onog sinoćnog dogodio bi se još jedan kiks, koji bi Real Madrid popeo na vrh tabele.

Protiv Osasune na delu je bio primetan i ogroman psihološki uticaj koji Dijego Simeone u ovom timu.

"Tokom pauze za osveženje pri kraju rekao sam igračima da moramo da tražimo izjednačenje. Pogodak je ubrzo stigao i tada je Suarez pokazao zašto je tako važan igrač. Pripremaćemo se sa istim entuzijazmom za poslednji meč kao onda kada sam 2011. godine stigao u ovaj klub. Tim će biti žestoko motivisan, nadam se da će navijači biti ponosni na nas. Odabrali smo ovu profesiju, trudeći se da učinimo najbolje što možemo da bismo dostigli ovaj trenutak. Moramo da se pripremimo najbolje moguće, ne razumem drugi način za to", poručio je Simeone.


tagovi

Luis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara