Capital.ba

Mask oborio Bitcoin

17.05.2021. / 10:39

NJUJORK – Bitcoin, najvažnija svjetska kriptovaluta, pao je na tromjesečni minimum danas.

kriptovaluta

Foto: Pixabay

Bitcoin danas vrijedi 44,340 dolara, dok je u nedjelju njegova cijena bila 46.450,70 dolara.

Do toga je došlo jer su investitiri prodavali tu kriptovalutu nakon što je šef Tesle Ilon Mask za vikend nagovijestio da taj proizvođač automobila razmišlja da proda ili je već prodao dio svojih Bitcoina.

Mask je već nekoliko puta podstakao tržišta kriptovaluta svojim entuzijastičnim izjavama na društvenim mrežama, ali se u posljednje vrijeme “ohladio” u vezi sa Bitcoinom u korist Dogecoina, piše “Reuters”. Ta promjena počela je da plaši trgovce.

“Ovo prelazi iz ‘straha da se ne izostane’ u ‘strah da se ne izađe na vrijeme’, pa vidimo da se mnogo ljudi oslobađa kriptovalute”, kazao je za britansku agenciju Kris Veston iz brokerske kuće Peperstoun u Melburnu.

Bitcoin je danas pao više od devet procenata na samo 42.185 dolara, što mu je bila najniža vrijednost od 8. februara, dok je Ethereum, povezan sa blokčejn mrežom Ethereum, pao čak i više, na 3.123,94 dolara.

Dogecoin je oslabio skoro sedam odsto, na 0,48 dolara, a sve tri kriptovalute bile su daleko ispod nedavnih rekordnih vrijednosti.

Da podsjetimo, Mask je u sredu najavio da bi Tesla mogla prestati da prima Bitcoin, zbog zabrinutosti za prirodnu sredinu usled velike potrošnje energije prilikom obrade transakcija. Reuters

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!