Stef Kari (©AFP)
Stef Kari (©AFP)

Kari uništio Memfis i odveo Golden Stejt do osmog mesta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 01:31

Voriorsima dve šanse za ulazak u plej-of

Nije Golden Stejt mogao ni mnogo gore, ni dole, ali se u dvoboju sa Memfisom dosta toga odlučivalo. Meč poslednjeg kola i direktnu borbu za osmu poziciju, koja donosi i priliku za povravni za ulazak u plej-of pripala je Voriorsima, a tim iz Ouklenda je do trijumfa pogurao izvanredni Stef Kari - 113:101.

Šuterska mašina Golden Stejta zablistala je kada je bilo najpotrebnije. Pobeda protiv Memfisa donosi Voriorsima i drugu šansu, a Stef Kari, arhitetkta vredne pobede, ubacio je Grizlisima 46 poena. Nije daleko bio ni tripl-dabl pošto je Kari imao i devet asistencija i sedam skokova. Spakovao je nestvarni šuter Memfisu čak devet trojki, ali vredi napomenuti da je večeras imao šuterski trening. Ispalio je čak 22 dalekometna hica, a sveukupno iz igre je pucao 16/36.

Izabrane vesti

Golden Stejt je razoružavši Memfis pečatirao osmo mesto i stekao je dve šanse za ulazak u plej-of. Voriorsi će na startu plej-ina igrati protiv sedmoplasiranog tima, a protivnik još nije poznat. Potencijalni rivali Voriorsa su Portland Blejzersi i Los Anđeles Lejkersi. Ukoliko Portland trijumfuje protiv Denvera, automatski će poslati Lebrona Džejmsa i družinu na Golden Stejt u plej-inu i tako izbeći doigravanje za plej-of. 

Pobeda Voriorsa protiv Memfisa dobija na težini jer će oni i u slučaju da budu eliminisani imati još jednu šansu da uđu u plej-of. Igrali bi protiv pobednika duela između Memfisa i San Antonija.

Uz Stefa Karija je najzapaženiji bio Endrju Vigins, koji je meč završio sa 29 poena i 10 skokova, a dvocifreni su bili i Džordan Pul (15 poena) i Drejmond Grin (14 poena). Kod Memfisa je centralna figura bio Jonas Valančijunas sa 29 poena i 16 skokova, ali odlično izdanje Litvanca nije bilo dovoljno da Grizlisi okrenu Voriorse i stignu do zlata vredne pobede.


NBA

Nedelja

Milvoki - Majami 122:108

/Midlton 21 - Nan 31/

Njujork - Boston

/Beret 22 - Parker 18/

Toronto - Indijana 113:125

/Flin 27 - Briset 31/

Vašington - Šarlot 115:110

/Bil 25 - Rozir 22/

San Antonio - Finiks 121:123

/Derozan 23 - Mur 22/

Golden Stejt - Memfis 113:101

/Kari 46 - Valančijunas 29/



tagovi

Golden Stejt VoriorsMemfis GrizlisStef KariNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara