Stefano Pioli (Reuters)
Stefano Pioli (Reuters)

Pioli: Kočili nas pritisak, tenzija i uverenje da ćemo pobediti

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 23:51

Trener Milana pokušao da nađe alibi za kiks za koji ne postoji opravdanje

Za ono što su fudbaleri Milana uspeli da urade u poslednjih sedam dana ne postoji logično objašnjenje. Dobiti Juventus 3:0 u direktnoj borbi za Ligu šampiona, zatim brojati do sedam protiv Torina, a onda se uplašiti overe plasmana u takmičenje u kojem nisi bio sedam godina i odigrati bez golova sa Kaljarijem. Razni su alibiji izašli iz usta Stefana Piolija na konferenciji posle utakmice, ali za ono što se večeras desilo Rosonerima nema opravdanja.

Izabrane vesti

"Nije ovo bilo naše najbolje veče, brzina nije bila na nivou iz poslednjih par utakmica", počeo je šef stručnog štaba Milana i odmah nastavio: "Utakmica sa Juventusom je bila najvažnija u sezoni, najvažnija je bila i večerašnja, a biće i ona u poslednjem kolu protiv Atalante. U današnjem meču, više stvari nas je kočilo, počev od emocija, bilo je dosta tenzije i pritiska, možda i uverenje da ćemo pobediti. Remi Beneventa je omogućio Kaljariju da igra opuštenije. Mi smo stvorili neke opasne situacije, ali nas zrak sreće nije obasjao", pokušao je Pioli da sjedini više različitih okolnosti u jedan alibi.

Umesto večeri koja u kojoj je trebalo da se uživa u povratku među evropsku fudbalsku elitu, Milan je isključivo svojom krivicom, na leđa naturio teret koji će mu biti u glavi čitave nedelje, sve dok konačno njegovi fudbaleri ne istrče na teren stadiona Atleti Azuri di Italija u Bergamu i ne suprotstave se najboljem napadu Serije A (90 golova) i drugoj najubojitijoj ofanzivi Liga petice posle Bajerna (94).

"Da biste pobedili, morate igrati dobro, a danas smo se mučili protiv rivala koji nam nije ostavio mnogo prostora. Krug se zatvara sledeće nedelje. Večeras nas je dočekalo veliko razočaranje, ali od sutra krećemo ispočetka. Znamo da je protivnik izuzetno kvalitetan, nismo uspeli da ga pobedimo otkako sam seo na klupu Milana, ali moraćemo da pokušamo", zaključio je Italijan.


tagovi

Stefano PioliMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara