Karlos Tevez protiv Rivera (©Reuters)
Karlos Tevez protiv Rivera (©Reuters)

Prilika za Boku da ponizi River: Galjardo bez 15 igrača, brani mu golman koji je rezerva u rezervama!

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 21:20

Najveći argentinski klubovi se sastaju od u četvrtfinalu Liga kupa večeras od 22.30, Milionere je „pokosio“ koronavirus

Superklasiko uvek izaziva veliku pažnju, čak i kada se Boka Juniors i River Plejt sastanu u nekom kup takmičenju. Tako je i ovog puta, pošto večeras (22.30) igraju u četvrtfinalu Liga kupa Argentine. Međutim, tim Marsela Galjarda je žestoko oslabljen, tako da je Boka u idealnoj prilici da potpuno ponize večitog rivala.

Naime, prvi tim River Plejta je ozbiljno „pokosio“ koronavirus, prema najnovijim informacijama čak 15 fudbalera je zaraženo. Zbog toga će Galjardo morati da izvede na Bombonjeru tim kakav niko od navijača Rivera nije mogao ni da zamisli da će nekada igrati zajedno na terenu.

Izabrane vesti

22.30: (1,95) Boka Juniors (3,30) River Plejt (3,80)

Zaraženi su Enrike Bolonja, Žerman Luks, Paulo Dijaz, Robert Rohas, Bruno Zukulini, Nikolas de la Kruz, Federiko Hiroti, Rafael Bore, Tomas Kastro Pons, Franko Petroli, Franko Armani, Matijas Suarez, Agustin Palavesino, Bendžamin Roljhejser i Santijako Simon. Mora Galjardo na teren da pošalje rezerve, a najveći udarac pretrpeo je na poziciji golmana. Među stativama će da stoji Alan Dijaz, rezervni golman B tima!

Igrači Rivera su se tek vratili iz Kolumbije, gde su u Kopa Libertadoresu igrali protiv Žuniora (1:1). Tamo su se verovatno i zarazili, a pritom su pretpeli i stres druge vrste. Naime, ispred stadiona je neko od navijača kolumbijskog tima bacio suzavac na igrače Rivera, posle čega su mnogi zaplakali. Među njima i Galjardo.

Zbog svega toga je možda i suvišno da pričamo o nekim ranijim Superklasicima, formi ili nečemu trećem. Jednostavno, okolnosti u kojima će ovaj meč da se odigra nisu ravnopravni. Boka je apsolutni favorit, posle dva ovogodišnja Superklasika koji su završeni nerešenim rezultatima, 2:2 i 1:1.

U domaćem timu pre ove utakmice je bilo vanredno na treningu. Potpredsednik kluba Huan Roman Rikelme došao je da lično razgovara sa igračima i pokuša da ih trgne, posle tri uzastopna poraza minimalnim rezultatom, od čega dva u Kopa Libertadoresu. Pobedili su ih ekvadorska Barselona, Patranato, pa Santos, svi po 1:0 i svi na svojim terenima. Zato, nevolje Rivera nisu mogle da im dođu u boljem momentu.

Meč Boka Juniors - River Plejt možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

LIGA KUP ARGENTINE – ČETVRTFINALE

Petak

Estudijantes – Independijente 0:0 *penalima 1:4

Subota

Kolon Santa Fe – Taljeres Kordoba 1:1 (1:1) *penalima 5:3

Velez – Rasing u toku

22.30: (1,95) Boka Juniors (3,30) River Plejt (3,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaRiver PlejtBoka juniorsLiga kup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara