Danijel Džebison postaje najmlađi igrač u istoriji Premijer lige sa golom na debiju (Reuters)
Danijel Džebison postaje najmlađi igrač u istoriji Premijer lige sa golom na debiju (Reuters)

Ančeloti, Everton ti se sramoti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.05.21. | 21:50

Karamele poražene na Gudisonu od Šefilda bez postignutog gola, iako se Oštricama tresla mreža na poslednja 22 meča

Nikada u trenerskoj karijeri Karlo Ančeloti nije završio sezonu lošije plasiran od šeste pozicije kada je vodio klub od starta takmičarske godine, ali su šanse da mu se takav scenario dogodi ozbiljno porasle posle razočaravajućeg poraza od najslabijeg napada ne samo Engleske, već i Liga petice. Do pre nekih mesec dana o timu sa Gudisona se pričalo kao o potencijalnom kandidatu za Ligu šampiona, a nakon večerašnjeg, slobodno možemo reći sramotnog poraza i izlazak u Evropu je dodveden u pitanje budući da je Everton pao na osmo mesto dva kola pre kraja - 0:1.

Nastavile su Karamele praksu slabih izdanja koja im je svojstvena. Sa večerašnjim porazom dodatno su zacementirane razočaravajuće brojke na poslednjih deset utakmica - samo dve pobede uz po četiri remija i poraza. Uz to sastav iz Liverpula nije uspeo da zatrese mrežu odbrane koja je na prethodna 22 meča primala bar po gol.

Izabrane vesti

Šefildu je ovo bila 36. utakmica u Premijer ligi, a tek 16. u kojoj je zatresao mrežu rivala. U sedmom minutu pao je rekord pošto je posle asistencije Džeka Robinsona iz peterca pogodio Danijel Džebison i tako postao najmlađi fudbaler u istoriji Premijer lige koji je postigao pogodak na debiju. Momak iz Šefildove fudbalske škole ima tek 17 godina i 309 dana.

Pokušavali su Rišarlison i Dominik Kalvert-Luin u smiraj prvog poluvremena da anuliraju prednost gostujućeg tima, ali ih je sa dve sjajne odbrane zaustavio Aron Ramzdejl. Umesto da po izlasku iz svlačionice posle petnaestominutnog odmora izabranici Karla Ančelotija počnu da grizu i daju novu potvrdu zašto su Oštrice tim koji je ubedljivo najmanje pokazao ove sezone, igrali su sa još manje inspiracije nego u tokom prvih 45 minuta. Jedina dva udarca u okvir u drugom delu režirali su upravo pomenuti Brazilac i Englez, ali ih je Ramzdejl ponovo osujetio u nameri da izjednače rezultat.

U prvom duelu u sezoni, krajem decembra prošle godine Everton se takođe mučio sa fenjerašem, ali je Gilfi Sigurdson rešio meč u 80. minutu. Večeras mu 45. minuta u drugom poluvremenu nije bilo dovoljno da donese bar bod Evertonu. Šefild je iz Premijer lige zvanično otpisan još pre mesec dana, na prethodnih 17 gostovanja osvojio je tek četiri boda, a večeras na Gudisonu cela tri. To dovoljno potvrđuje obim Evertonove večerašnje bruke.

PREMIJER LIGA - 36. KOLO

Utorak

Mančester junajted - Lester 1:2 (1:1)

/Grinvud 15 - Tomas 10, Sojundžu 66/

Sreda

Čelsi - Arsenal 0:1 (0:1)

/Smit Rou 16/

Petak

Njukasl - Mančester Siti 3:4 (2:2)

/Kraft 25, Žoelinton 45+6pen, Vilok 62 - Kanselo 39, Tores 42, 64, 66/

Subota

Barnli - Lids 0:4 (0:1)

/Klih 44, Herison 60, Rodrigo 77, 79/

Sautempton - Fulam 3:1 (1:0)

/Adams 27, Telja 60, Volkot 82 - Karvaljo 75/

Brajton - Vest Hem 1:1 (0:0)

/Velbek 84 - Benrama 87/

Nedelja

Kristal Palas - Aston Vila 3:2 (1:2)

/Benteke 32, Zaha 75, Mičel 85 - Mekgin 17, El Gazi 34/

Totenhem - Vulverhempton 2:0 (1:0)

/Kejn 45, Hojbjerg 62/

Vest Bromvič - Liverpul 1:2 (1:1)

/Robson Kanu 15 - Salah 33, Alison 90+5/

Everton - Šefild 0:1 (0:1)

/Džebison 7/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EvertonŠefild junajtedŠefild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara