Luise, došao si da budeš šampion! Atletiko za šest minuta od samoubistva do potpune ekstaze (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 16.05.21. | 20:31

Neverovatni Urugvajac golom u 88. minutu doneo pobedu svom timu protiv Osasune (2:1). Real ostao kratkih rukava, uprkos pobedi, Barselona poražena od Selte na Nou Kampu (1:2)

Luis Suarez je u septembru prošle godine došao iz Barselone kao neko ko ima previše godina da bi doprinosio uspesima katalonskog giganta, ali su ga u Madridu dočekali široko raširenih ruku. Atletiku je bio potreban neko sa šampionskim nervom, ko će biti u stanju da napravi ključan iskorak u borbi za najvažniji trofej. Verovali su da je taj čovek upravo legendarni Urugvajac. Luis Suarez je večeras razrešio neverovatnu dramu u pretposlednjem kolu Primere, postigao je gol za preokret protiv Osasune i doneo verovatno ključne bodove Jorgandžijama u borbi za titulu - 2:1 (0:0).

Osasuna je vodila od 75. minuta golom Anta Budimira, samo sedam minuta kasnije izjednačio je Renan Lodi, dok je u 88. minutu pogodio Suarez na asistenciju Karaska. Real je šest minuta ranije bio na prvom mestu, da bi tu ostao bilo mu je dovoljno i da bude nerešeno na Vandi Metropolitano, ali to nije dopustio fantastični Urugvajac. Sastav Dijega Simeonea je ipak na delu pokazao da ima pobednički karakter, izdigao se iznad teške situacije i sada ima sve u svojim rukama kada je u pitanju osvajanje 11. šampionske titule.

Izabrane vesti

Da bi se to i ostvarilo, neophodno je da Jorgandžije u poslednjem kolu savladaju Valjadolid, kojem će to biti utakmica na sve ili ništa u borbi za opstanak. Sa druge strane Real će na svom terenu dočekati Viljareal i baš kao večeras osluškivati rezultat sa utakmice lidera španskog prvenstva.

Atletiko je večeras napadao svim silama, imao je 26 udaraca ka golu protivnika i opradvano su mu poništena dva gola. U prvom poluvremenu u propuštenim šansama su se nadmetali Luis Suarez, Anhel Korea i Saul, ali lopta jednostavno nije htela u gostujuću mrežu. Stefanu Saviću je poništen pogodak u 59. minutu, a devet minuta kasnije zbog ofsajda nije priznat ni pogodak Fereire Karaska.

A onda je usledio potpuni šok. Ruben Garsija je u 77. minutu fantastično centrirao, a raspucani Budimir je snažno udario loptu glavom. Jan Oblak je uspeo da izbaci loptu u polje, pomoćni sudija nije reagovao, ali je zato usledila reakcija iz VAR sobe. Lopta je pola metra bila u golu.

Madriđani u tom trenutku nisu izgledali kao ekipa koja može da stigne do preokreta, mada je Simeone konstatno pored aut-linije pokazaivao igračima u pravcu glave. Da budu pametni, koncentrisani i smireni. Kao da je bio svestan da će rezultat doći na kraju. Suarezov pogodak je bio odlučujući, ali je onda koji je postigao Lodi bio preloman na psihološkom planu. Levi bek Atletika je odlično osetio prostor u tom 75. minutu, a pravovremenu loptu u prostor poslao je i Žoao Feliks. Reaklcija brzonogog Brazilca je bila besprekorna, video je da mu je Erera izašao pred noge, a onda je snažno gađao pod prečku Osasuninog gola.

Odbrana gostujućeg tima je u 88. minutu ostavila previše prostora Janiku Fereiri Karasku, koji je uočio pukotinu i mesto gde je bio postavljen Suarez, pa Urugvajcu nije bilo teško da pošalje loptu u nebranjeni deo mreže i donese ogromno zadovoljstvo domaćim igračima.

Real nije blistao na San Mamesu, ali je konstantno napadao i čekao pravu priliku da dođe do vođstva. Za pobedonosni pogodak u 68. minutu pre svega su bili odgovorni igrači kojima osnovnu delatnost predstavlja kvarenje protivničke igre. Posle kornera za goste Kasemiro je poslao loptu sa desne strane, a na drugoj stativi je usamljen bio Naćo. Iz VAR sobe se čekala potvrda gola, s obzirom da je Benzema, koji je propustio loptu, bio u nedozvoljenoj poziciji, ali je ustanovljeno da on ipak nije uticao na igru.

Sam finiš utakmice u Bilbau je više protekao u čuvanju rezultata gostiju i osluškivanju rezultata iz Madrida, a u trenutku kada je Osasuna povela u glavnom gradu Španije probudile su se i šampionske nade u redovima Kraljevskog kluba. Ipak, one su vrlo brzo utihnule. Bilbao je u nekoliko navrata pokušao da se vrati u život i uništi svaku nadu protivnu, ali nije uspeo. U tome mu je dodatno odmoglo isključenje Raula Garsije u 89. minutu.

Očajnoj Barseloni večeras ne bi pomogli ni da su oba madridska velikana doživela poraze, pošto je i sama poražena na Nou Kampu od Selte (1:2). Domaćin je poveo na vreme preko Lionela Mesija u 28. minutu, ali je deset minuta kasnije izjednačio Santi Mina. Domaćin je nastavio da napada u drugom poluvremenu, Ronald Kuman je osvežio svoje redove uvođenjem Puja, Desta, Bratvajta i Trinkaa, ali su se promašaji ređali jedan za drugim.

Na kraju, u seriji naleta domaćin je ostao bez Klemona Lenglea, što je podiglo mogućnosti gostiju iz Viga u samoj završnici. Prvo je u 87. minutu pripretio Agusto Solari, dok je u 89. minutu za konačan preokret bio odgovoran odlični Mina. Mesi je imao kolosalnu šansu u trećem minutu nadokanade da donese makar bod svom timu, ali ni on ne bi bio od velikog značaja za Katalonce.

Nažalost, zbog šampionske borbe u drugom planu je nekako ostao het-trik Karlosa Bake u fantastičnoj pobedi Viljareala protiv Sevilje (4:0). Krajnje zanimljivo u poslednjem kolu biće i borbi za opstanak, s obzirom da je večeras iz Primere ispao samo Eibar, srpskog reprezentativca Marka Dmitrovića, posle ubedljivog poraza od Valensije (1:4).

PRIMERA - 37. KOLO:

Alaves - Granada 4:2 (2:1)

/Pons 8, Duarte 21, Hoselu 66, Rijoha 72 - Molina 31, Puertas 63/

Bilbao - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Naćo 68/

Atletiko Madrid - Osasuna 2:1 (0:0)

/Lodi 82, Suarez 88 - Budimir 75/

Barselona - Selta 1:2 (1:1)

/Mesi 28 - Mina 38, 89/

Betis - Ueska 1:0 (0:0)

/Iglesijas 57pen/

Kadiz - Elče 1:3 (1:0)

/Hose Mri 15 - Mila 58, Gonzales 64, Fidel 88/

Hetafe - Levante 2:1 (1:1)

/Alena 13, Kubo 84 - Molero 30/

Sosijedad - Valjadolid 4:1 (4:0)

/Isak 6, 16, Silva 28, Januzaj 35 - Andre 82/

Valensija - Eibar 4:1 (3:1)

/Guedes 3, 49, Soler 19, 30 - Hil 38/

Viljareal - Sevilja 4:0 (1:0)

/Baka 34, 47, 79, Moreno 66/




tagovi

Luis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara