Posle 700 godina: Jagodina dobija novi manastir

U selu Šuljkovac, oko 12 kilometara od Jagodine, počela je priprema terena za izgradnju manastira, a za 30. maja zakazno je polaganje temeljnog kamena kome će prisustovali i episkop šumadijski Jovan.

Izvor: B92

Nedelja, 16.05.2021.

11:12

Posle 700 godina: Jagodina dobija novi manastir
Foto: Depositphotos/Eillen__1981

Ovo će biti drugi manastir na području Jagodini, prvi "Jošanica", izgrađen je pre 700 godina.

Ideju o izgradnji novog manastiraa dao je mesni sveštenik Slaviša, koji je i idejni tvorac, uz veliku podršku Odbora za izgradnju i vernika, izjavio je član Gradske uprave Jagodine Zoran Gligorijević.

Gligorijević je, u pisanoj izjavi medijima, objasnio da se manastir gradi na brdu Chelijn, između Juhora i Crnog vrha sa pogledom na Dragocvetčku - Šuljkovačku kotlinu, s jedne i Lugomirsku kotlinu sa druge strane.

Teren su pokonili meštani Šuljkovca, koji je očišćn od korova i u toku je uređenje i nasipanje prilaznog puta gradilištu, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: