Luka Adžić (©Starsport)
Luka Adžić (©Starsport)

Adžić opet pogodio, ali Emen mora na popravni za opstanak u ligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 16:26

Gol bivšeg igrača Crvene zvezde nije bio dovoljan za direktan opstanak

Uoči poslednjeg kola holandskog prvenstva u centru pažnje bile su borbe za dve pozicije - osmu, koja vodi u plej-of za plasman u Ligu konferencija i 16, koja donosi opastanak.

Uz ranije poznate Fajenord, Utreht i Groninge, za izalzak na međunarodnu scenu boriće se i Sparta iz Roterdama , dok će u baraž za opstanak, ipak, morati Emen.

Izabrane vesti

Tim bivših fudbalera Crvene zvezde, Luke Adžića i Migela Arauha, našao se u jednom trenutku drugog poluvremena iznad crte, ali je Vilem Drugi taj koji će i naredne sezone sigurno igrati u Erediviziji. Ekipa koju s klupe vodi bivši reprezentativac naše države, Željko Petrović uspela je da kod kuće savlada Fortunu Sitard 2:1, tako da će klub iz gradića na severu Holandije morati u baraž za opastanak.

Povukao je Adžić svoj tim pogotkom u 36. minutu, trećim od januarskog dolaska iz Ankaragučua, ali uzaludna je bila ubedljiva pobeda Emena 4:0. Osim što je nastavljena dobra forma ovog proleća, takmičarski ništa nije donela. Emen će morati na popravni.

Dušan Tadić je kapitenski igrao do 85. minuta i u poslednjem kolu, a njegov Ajaks u kombinovanom sastavu slavio je 3:1 protiv Vitesea u gostima.

Dakle, da sumiramo: Ajaks je šampion i ide direktno u grupnu fazu Lige šampiona. U kvalifikacije će PSV, a u kvalifikacije za Ligu Evrope AZ Alkmar. Vitese će se boriti za mesto u Ligi konferencija, gde će mu se pridružiti još jedan klub iz pomenute četvorke u uvodu teksta. U niži rang sele se Venlo i Den Hag, a iako je prvi deo sezone završio bez pobede, Emen je uspeo da se izbori za šansu da dođe do opastanka protiv najboljeg u plej-ofu drugoligaškog ranga.

EREDIVIZIJA - POSLEDNJE 34. KOLO

Nedelja

AZ Alkmar - Herakles 5:0 (1:0)

Fajenord - RKC 3:0 (2:0)

Herenven - Sparta 1:2 (0:2)

Tvente - Den Hag 3:2 (2:2)

Utreht - PSV 1:1 (1:0)

VVV Venlo - Emen 0:4 (0:1)

Vitese - Ajaks 1:3 (1:2)

Vilem Drugi - Fortuna Sitard 2:1 (1:1)

Zvole - Groningen 1:0 (0:0)



tagovi

Luka AdžićMigel ArauhoHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara