(©Reuters)
(©Reuters)

Klub Briž pod velikim pritiskom, 16 bodova prednosti se istopili na samo dva poena

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 15:04

Lider belgijskog šampionata mora da trijumfuje u 4. kolu plej-ofa protiv Antverpa (nedelja, 18.30) ako ne želi da zakoplikuje sebi život

Delovalo je proletos da će Klub Briž sigurno da osvoji titulu u Belgiji, drugu uzastopnu. Imao je prednost od 16 poena u odnosu na drugoplasrianog, ali su se u plej-ofu bodovi podelili. Posle toga su plavo-crni odigrali loše u prvoj polovini te faze takmičenja, osvojili su samo dva poena iz tri kola.

Genk je to iskoristio i u subotu je pobedom nad Anderlehtom (2:1) u Briselu smanjio zaostatak na samo dva poena. Klub Briž i dalje ima odigran meč manje, ali sada je pod ogromnim pritiskom. U goste dolazi Antverp, koji takođe nema nijednu pobedu u plej-ofu. Remi nijednoj ekipi ne odgovara.

Izabrane vesti

18.30: (1,57) Klub Briž (3,80) Antverp (5,60)

Gostujući tim je sa druge pozicije pao na četvrtu, sada mu visi Evropa. Ako želi u Ligu konferencija, mora da bude 3. ili da kasnije u doigravanju savlada najbolji tim iz plej-ofa za Evropu.

Antverp će u Brižu da bude oslabljen, trener Frank Verkuteren ima nekoliko problema. Birger Verstrete je suspendovan, Didije Lamkel Ze i Dilan Batubinska su povređeni i oni nisu putovali sa ekipom.

Ova dva tima su se sastajali u poslendjih godinu dana čak pet puta. U avgustu prošle godine su igrali finale Kupa Belgije, a trofej je tada pripao Antverpu. Potom je Klub Briž trijumfovao u prvenstvu kao gost sa 2:0, pa se zatim u februaru ove godine osvetio i za ono finale eliminisavši Antverp iz Kupa sa 3:1. U finišu ligaškog dela je zatim Antverp trijumfovao u Brižu sa 2:0. Prvi njihov okršaj u plej-ofu završen je rezultatom 0:0. Kao što smo napisali, sada takav ishod nikome ne odgovara.

BELGIJA 1, PLEJ-OF – 4. KOLO

Subota

Anderleht - Genk 1:2 (1:1)

/Nmeka 31 - Onauču 16, Deser 86/

Nedelja

18.30: (1,57) Klub Briž (3,80) Antverp (5,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Klub BrižAntverpenBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara