Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.05.2021.

14:15

Federer: Trebalo bi da sam 800. na svetu

Rodžer Federer će se posle nove pauze na teren vratiti u domovini, na turniru iz serije 250 u Ženevi.

Izvor: SS

Autor: SS

Federer: Trebalo bi da sam 800. na svetu
EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Iako je dugo odsustvovao zbog dve operacije kolena, Švajcarac će biti prvi nosilac na ovom turniru, što je bila tema uoči početka nadmetanja.

Trenutno je na 8. poziciji na ATP listi zahvaljujući "zamrzavanju" bodova usled pandemije koronavirusa, ali i sam smatra da ne zaslužuje tu poziciju.

"Ne mislim da mi je pauza pomogla zbog povreda kolena, danas su svi igrači spremni i igraju, svi hoće da budu efikasni. Jedina stvar koja mi je pomogla tokom ovog perioda je renking, ali iskreno govoreći, to je manje važno. Tačno je da bih verovatno pre bio 800. na svetu nego osmi i da je dobro još uvek biti nosilac, ali to mi ne menja mnogo toga kad se sve sabere i oduzme", rekao je Federer za "TV Leman Bleu".

Međutim, veruje da kada igra na svom maksimumu, daleko je bolji od te pozicije koju je pomenuo.

"Ako ja nisam sto posto spreman zbog svog kolena ne mogu da izdržim, ali nasuprot tome, ako sam na sto odsto mogućnosti, onda znam da sam bolji od tog 800. mesta na svetu. Sad moramo da vidimo kako će se razviti naredna dva meseca i tu ćemo dobiti dosta informacija za dalje", rekao je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve