KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ubedljiv poraz Radničkog u Leskovcu

Rukometaši Radničkog pretpreli su poraz na gostovanju leskovačkoj Dubočici 54 u utakmici 12. kola plej-ofa ARKUS lige – 25:34 (8:20).

Kragujevčani su godinama unazad vodili neizvesne duele i teške bitke sa ekipom Dubočice i razvili specifičnu dozu rivalstva. Put Leskovca su krenuli rešeni da odigraju dobru utakmicu i zabeleže povoljan rezultat.

Utakmica je i krenula u tom tonu, gde je početno ispitivanje snaga trajalo do 9. minuta i rezultata 3:3, kada silno motivisani domaćin ubacuje u veću brzinu i dolazi do ozbiljnih devet golova prednosti (14:5).

Ophrvani brojnim povredama i iscrpljeni nakon meča sa Vojvodinom, gosti nikako nisu uspevali da pariraju raspucanim Leskovčanima, predvođenim sjajnim čuvarom mreže Zlatanovićem, tako da se na veliki odmor odlazi prednošću Dubočice od 20:8.

Rešeni su bili gosti da u drugom poluvremenu poprave utisak iz prvog dela igre, ali ekipa Dubočice nije imala nameru da ispusti stečeno vođstvo. Kragujevčani su pojačali agresivnost, rastrčali se po terenu, ali dugo nisu uspevali da smanje prednost domaćina na jednocifrenu razliku. To im je uspelo tek u 50. minutu pogotkom Vukovića (28:20), ali da do kompletnog preokreta ne dođe se pobrinuo već pomenuti Zlatanović, koji je u tim momentima začarao mrežu.

Konačan rezultat 34:25 nije odraz realnog stanja, ali se u datom trenutku nije moglo bolje.

U redovima Dubočice najefikasniji je bio Janja Vojvodić sa 5 pogodaka, koliko su na drugoj strani postigli i Nemanja Vuković i Stefan Stanojev.

Nakon ovog kola Radnički se i dalje nalazi na osmom mestu na tabeli sa 4 boda.

Rukometaši Radničkog plej-of trku nastavljaju u petak, 21.maja, kada ih očekuje gostovanje beogradskom Partizanu.

DUBOČICA 54 – RADNIČKI 34:25 (20:8)

LESKOVAC
Hala:
“SRC Dubočica”.
Igrano bez prisustva publike.
Sudije:
Goran Kovač, Srđan Milosavljević.
Sedmerci: Dubočica 5 (4), Radnički 6 (5).
Isključenja: Dubočica 8 min, Radnički 8 min.

DUBOČICA 54: Gašić, Cvetković 4, Simić 4, Nikolić 3, Radulović 1, Marinković, P.Pavlović 3, A. Pavlović 3, Mađar, Mitrović, Zlatanović (12 odbrana), Matović 4, Atanasković 3, Erić 1, Vojvodić 5, Radović 3.

RADNIČKI: Gemaljević (10 odbrana), Vuković 5, Stošić, Prodanović 4, Mutavdžić 2, Petrović, Dobrosavljević, Kasalović 2, Knežević, Utvić , Stevanović, L.Đerić 3, Stanojev 5, Bogdanović, S. Đerić.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!