Foto: Reuters
Foto: Reuters

REZZIME DANA (subota): Bešiktaš i Porto pametne opklade

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.05.21. | 23:33

Pogledajte ko vam je doneo novac 15. maja, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas

ZAOKRUŽENO

ĐENOVA - ATALANTA (tip 2, kvota 1,23) - 3:4

Tim iz Bergama se kockao u nastavku, ali trijumfom u Đenovi osigrao plasman u Ligu šampiona – 4:3. To je fudbalska pravda i ništa više. Kada jedan tim u sezoni, tačnije kolo pre kraja, postigne 90 golova, i za veliku većinu protivnika u Seriji A predstavlja mašinu za mlevenje mesa, onda on zaslužuje da igra Ligu šampiona.

Opširnije OVDE.

SAUTEMPTON - FULAM (tip 1, kvota 2,00) - 3:1

Fulam je već ranije ispao iz Premijer lige tako da nije imao poseban motiv na gostovanju Sautemptonu, koji je opet na sigurnoj distanci od crvene zone. U takvom stanju stvari Sveci su lako izašli na kraj sa ekipom sa Krejven Kotidža - 3:1 (1:0).

Opširnije OVDE.

GECTEPE - BEŠIKTAŠ (tip 2, kvota 1,25) - 1:2

U nezapamćenoj završnici turskog prvenstva Bešiktaš je stigao do 16. šampionske titule u svojoj istoriji, zahvaljujući pobedi nad Geztepeom u Izmiru (2:1). Sastav Sargena Jalična se izdigao iznad krize u koju je zapao porazima u prethodna dva kola i na "mišiće" stigao do šampionskih bodova.

Opširnije OVDE

GALATASARAJ - MALATIJA (tip 1, kvota 1,13) - 3:1

Galatasaraj je posle preokreta savladao Malatiju na svom terenu sa 3:1, ali su mu nedostaja još dva pogotka da nadmaši gol-razliku novog prvaka Turske. Bešitaš je sezonu završio sa gol-razlikom +45 (89:44), a Galatasaraj sa +44 (80:36).

Opširnije OVDE

RIO AVE - PORTO (tip 2, kvota 1,45) - 0:3

Titula je predata u ruke lisabonskom Sportingu, ali je Porto stigao do lepe utehe u sezoni koju će navijači Zmajeva pamtiti po igrama u Ligi šampiona. I herojskoj eliminaciji Juventusa. Ekipa Serža Konseisaa i naredne takmičarske godine igraće u elitnom takmičenju, pošto je večeras slavila na gostovanju Rio Aveu i zadržala četiri boda prednosti u odnosu na Benfiku (3:0).

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

FRAJBURG - BAJERN (tip 2, kvota 1,40) - 2:2

Bajern od trenutka kada je overio šampionsku titulu više ne igra na najvišem nivou, što je možda bilo i očekivano, pa je to danas iskoristio Frajburg i došao do vrednog boda u borbi za plasman u Konferencijsku ligu (2:2). Kao što već znate, Robert Levandovski je u 26. minutu izjednačio rekord Gerda Milera star pola veka, pa će u poslednjem protiv Augzburga u Minhenu sve biti podređeno upravo tom detalju.


Opširnije OVDE.

ŠALKE - AJNTRAHT (tip 2, kvota 1,20) - 4:3

Šalke je odigrao jedan od najboljih mečeva u ovoj sezoni, iskoristio je brojne greške gostujuće odbran i stigao do zasluženog slavlja - 4:3 (1:1). Rasterećeni Šalke je poveo golom Huntelara u 15. minutu, ali je konačan rezultat prvog poluvremena postavio Andre Silva u 29. minutu. Gostima za bolji rezultat u ovom meču nije bilo dovoljno ni to što mu je Ndika doneo prednost u 51. minutu, jer je usldelo paklenih 13 minuta domaćina. Već u narednom minutu Idrizi je izjednačio, a u 60. minutu Florijan Flik je ponovo vratio prednost svom timu. Da bodovi ostaju u Gelzenkirhenu bilo je jasno nakon pogotka Metjua Houpa u 64. minutu.

Opširnije OVDE.

BRAJTON - VEST HEM (tip 2, kvota 2,15) - 1:1

Voli Deni Velbek da igra protiv Vest Hema. Četiri gola dao je Čekićarima kao igrač Mančester junajteda i Arsenala i svaki put je njegov tim pobedio u tim duelima. Ove subote ponovo je bio strelac, međutim, Brajton nije uspeo da osvoji tri boda. Pogodak u 84. minutu tri minuta kasnije anulirao je Said Benrama za konačnih: Brajton - Vest Hem 1:1.

Opširnije OVDE.

ČELSI - LESTER (tip 1, kvota 2,15) - 0:1

Pobedu 1:0 i najveći uspeh u klupskoj istoriji, uz titulu osvojenu 2016, doneo je Juri Tilemans sjajnim pogotkom u 63. minutu. Kao iz topa šutirao je Belgijanac posle lošeg dodavanja Risa Džejmsa koje je presekao Ajoze Perez. Lopta je došla do Luka Tomasa, a on ju doturio Tilemansu. Usledio je projektil sa dvadesetak metara...

Opširnije OVDE

MENHENGLADBAH - ŠTUTGART (tip 1, kvota 1,50) - 1:2

Borusija je bolje krenula meč tako što je krajem prvog poluvremena postigla pogodak za 1:0 preko Štindla. Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu, a u nastavku je Štutgart preokrenuo. Prvo je Endo pogodio u 72. minutu, a zatim je Kalajdžić bio precizan u 77. minutu za trijumf gostiju.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara