Hrvatska: Prva pilot-svadba u toku; Sve je tu osim mladenaca

Večeras se u zagrebačkom Golf klubu "Riversajd" održava drugi pilot-projekt - simulacija svadbene svečanosti s oko 130 ljudi, prenosi Index.hr.

Izvor: index.hr

Subota, 15.05.2021.

23:40

Hrvatska: Prva pilot-svadba u toku; Sve je tu osim mladenaca
Shutterstock/wideonet

Na ovoj simulaciji nema mladoženje i mlade, ali svi ostali elementi, od benda Prava stvar, DJ-a. do večere u više navrata biće identični kao na pravoj svadbenoj svečanosti. Zabava će trajati do ranih jutarnjih sati. Sve se sprovodi u saradnji sa Štabom i Zavodom za javno zdravlje.

Za razliku od prvog, na ovom događaju učestvuju tri grupe ljudi – potpuno vakcinisani, testirani (dan ranije PCR testom) i osobe koje su u poslednjih šest meseci preležele kovid-19. Baš kao i prva grupa i gosti sa svadbene svečanosti testiraće se nedelju dana nakon održavanja događanja, a očekuje se da će rezultate oba testiranja objaviti Štab civilne zaštite.

Povoljan ishod oba testiranja, nadaju se organizatori, biće korak ka starom normalnom životu i mogućnosti za otvaranje ugostiteljstva i ostalih industrija, uz poštovanje određenih uslova koje će definisati Štab civilne zaštite Hrvatske.

"Nakon vrlo uspešnog prvog pilot-projekta održanog u četvrtak, na kojem je bilo prisutno više od 80 osoba, večeras drugi pilot-projekat s ciljem da pokaže da su i svadbene svečanosti sigurne. Nezavisna udruga ugostitelja je vrlo ponosna na realizaciju ovog projekta što su omogućili Stožer civilne zaštite i HZJZ i pružili maksimalnu podršku na čemu im hvala. Večeras je ovo simulacija prave svadbe samo bez mlade i mladoženje, ali uz bogatu večeru i nastup benda", rekla je Žaklina Troskot, predsednica Nezavisnog udruženja ugostitelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: