Osumnjičeni za proneveru u veleprodajnom objektu u Novom Sadu brane se sa slobode

Dvojici osumnjičenih za proneveru u obavljanju privredne delatnosti, D.S. (36) i V.P. (44), sudija za prethodni postupak nije odredio pritvor, te će se obojica u daljem postupku braniti sa slobode.
Osumnjičeni za proneveru u veleprodajnom objektu u Novom Sadu brane se sa slobode
Foto: 021.rs
Oni su prethodno saslušani u novosadskom Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije.
 
Kako prenose Novosti, D.S. je na saslušanju u tužilaštvu poricao da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, dok se V.P. branio ćutanjem.
 
Njih dvojica se, kako je saopštio MUP, sumnjiče da su, kao zaposleni u jednom veleprodajnom objektu u Novom Sadu, od 2017. do oktobra 2020. godine, u više navrata, robu koja im je poverena na radu prodavali raznim kupcima bez fakturisanja i izdavanja računa, a novac su zadržavali za sebe. 
 
Takođe se sumnjiče da su upisivali lažne podatke o količinama robe na stanju u popisne liste.
  
Na taj način su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 28.174.709 dinara i za istu sumu oštetili veleprodajni objekat.
  • Jole

    15.07.2021 11:53
    Božee
    Tri godine nisu primetili da im fali 250,000 evra, vidi se da je u pitanju sjajna poslovna organizacija.
  • milicica

    16.05.2021 15:53
    Z
    Kakav komentar. Zgrozena. Pravdas kradju znaci isti si. Drugo kako bi bilo moguce da kradja i punjenje tudjih dzepova nama pomaze jer su i oni koji su robu kupovali lopovi, radili na crno, punili svoje dzepove a placao krajnji kupac tj. sirotinja raja.
  • Z

    16.05.2021 09:48
    Z
    Tako i treba pustajte ljude! Da nije takvih ja nebih mogao da kupim osnovne stvari za zivot sa mojim primanjima,kao i vecina gradjana! Zalosno ali istinito!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika