BAKA LJUBINKA PREŽIVELA HOROR: Brata su mi ubili, ležao je KRVAV I SMRSKANE LOBANJE, mene su krvnički pretukli i oteli novac!
Foto: Grad Niš

stravično

BAKA LJUBINKA PREŽIVELA HOROR: Brata su mi ubili, ležao je KRVAV I SMRSKANE LOBANJE, mene su krvnički pretukli i oteli novac!

Crna Hronika -

Predrag Mišić (61) nasmrt je prebijen, a njegova sestra Ljubinka Jovanović (66) teško je povređena kada su na njihovo imanje kod Bele Palanke upala dvojica pljačkaša i odnela 400.000 dinara

Dve maskirane osobe upale su u subotu u porodičnu kuću u selu Dračje kod Bele Palanke i nasmrt pretukle Predraga Mišića (61), dok je njegova sestra Ljubinka Jovanović (66) teško povređena. Razbojnici su pobegli sa plenom od oko 400.000 dinara. Kako saznajemo, policija je uhapsila dva muškarca koji se sumnjiče za izvršenje ovog zločina.

Ljubinka Jovanović kaže za Kurir da je prekjuče na njihovo imanje došao jedan mladić, koji joj je bio sumnjiv, jer je rekao da kupuje ovcu, ostavio je novac i naglasio da će se vratiti.

baba, Ljubinka Jovanovic
foto: Grad Niš

Čula jauke

- Predveče se vratio, a kako sam otvorila vrata, videla sam da iza njega stoji još jedan mladić. Mislim da mi je jedan od njih poznat odranije. Napali su me i tražili da kažem gde se nalazi novac, gde sam sakrila novac. Tražili su sve. Tukli su me krvnički po glavi i telu. Na kraju sam im rekla gde držim novac i dala sam im 400.000 dinara:

- U tom momentu pojavio se i moj brat, ali su ga oni napali i dok sam im davala novac, nisam videla gde je on nestao. Kada su lopovi koji su mi ukrali i telefon otišli, počela sam da idem po imanju i tražim Predraga. Nije ga bilo u novoj kući, a potom sam začula jauke - opisuje dramu Ljubinka.

Akcija policije

Brzo uhvaćeni lopovi

l Policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih za ovo razbojništvo i ubistvo. Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju su mladići iz Bele Palanke, koji su i kao maloletnici počinili brojna krivična dela.

Kako kaže, brata je zatekla na putu.

- Ležao je krvav i smrskane lobanje. Uzela sam drugi telefon, koji nisu uspeli da mi ukradu, i pozvala Hitnu pomoć. Moj brat je umro u bolnici posle nekoliko sati - priča Jovanovićeva i pokazuje modrice i podlive:

- Srce me boli za bratom, strašna mi je tuga za njim. On je magistar mašinstva, ovde je došao da se odmori od svega, a ne ovako da strada.

Inače, kuća porodice Mišić je usamljena.

- Oni žive na oko 500 metara od puta, komšija nemaju. U kući nemaju struju, već je sami proizvode preko solarnih panela - kaže izvor.

Komšija Dragan Pejić

Fini i vredni ljudi

l Oni su moje prve komšije, iako smo dosta udaljeni. Fini su i vredni ljudi, žive od stoke. Čuo sam da je Predrag došao iz Niša da se odmori i da malo pomogne sestri - priča komšija Dragan Pejić.

Dragan Pejic
foto: Grad Niš

Imućna porodica

Kako navode meštani, brat i sestra važe za imućnije u selu.

- Imaju stado ovaca, a i od države su nedavno, navodno, dobili i novac za parcele koje su im uzete za izgradnju auto-puta. Pretpostavlja se da su za to znali i razbojnici i da su ih upravo zato napali. Verovatno su čuli da im je isplaćen novac i da su imućni, mislili su da imaju mnogo para. Predragova supruga je pravnica, a ćerka nastavnica. Sestra Ljubinka je bila udata, ali nema decu - pričaju naši sagovornici.

M. Smiljković - J. Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja