Stadion Kolubare (MN Press)
Stadion Kolubare (MN Press)

Istorija u Lazarevcu, Kolubara u eliti posle 102 godine! Ispao Reckov Dinamo

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 18:54

Lazervčani slavili protiv čačanskog Borca i overili plasman u Superligu – 3:1

Biće ovo duga noć u Lazarevcu! Posle 102 godine postojanja lokalna Kolubara, posle decenijskog ping ponga između drugog i trećeg ranga takmičenja, uspela je da napravi istorijski rezultat. Lazarevački ligaš će naredne sezone igrati u Superligi, biće domaćin Crvenoj zvezdi, Partizanu, Vojvodini, Čukaričkom... Ono što je godinama predstavljalo samo pusti san, postalo je realnost.

Najviše zahvaljujući nekadašnjem strategu Partizana i Vojvodine Zoranu Kizi Milinkoviću. Iskusni stručnjak je u novembru stigao u Lazarevac, i sjajnim partijama uspeo da tim vine u elitne visine. Osujetali su u Lazarevcu sve napade Kabela, a danas su samo matematički overili plasman u elitu. Za to im je bila dovoljna minimalna pobeda nad Borcem iz Čačka (3:1).

Izabrane vesti

Kolubara je povela još u prvom poluvremenu, a potom u nastavku znalački sačekala svoje momente i došla do ubedljive pobede.. Nisu blistali igrači Zorana Milinkovića, ali su zaslužili da kraj meča dočekaju sa visoko podignutim rukama.

Kolubara ne samo da je matematički obezbedila plasman u elitni rang, već se bodovno poravnala sa Radničkim iz Kragujevca, koji je još prošle sedmice stigao do Superlige. Kragujevčani su ovog popodneva remizirali u Dobanovcima (1:1).

Uoči poslednjeg kola Prve lige Srbije nema nikakvih neizvenosti. Zna se ko će naredne sezone igrati u Superlige, a poznato je ko će u budućnosti krstariti terenima srpskih liga.

Odavno se znalo da će Sloga, Zemun i Jagodina biti u vagonu za niži rang. Ekipa iz Gornje Varoši je danas doživela pravu katastrofu na gostovanju Loznici (0:6).

Neće u Prvoj ligi u novoj sezoni biti ni pirotskog Radničkog, zatim Trajala, Borca, Dubočice i na kraju Dinama iz Vranja. Pravi potop ekipa sa juga Srbije. Dinamo, ekipa u kojoj je alfa i omega Dragan Recko Antić, danas je bacila komplje u trnje. Bod protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice nije bio dovoljan ni za produžetak nade.

PRVA LIGA SRBIJE – 33. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Trajal - Žarkovo 0:2 (0:0)

Subota

Jagodina - Kabel 2:3 (2:2)

Dubočica - IMT 1:0 (1:0)

Kolubara - Borac Čačak 3:1 (1:0)

Loznica . Zemun 6:0 (2:0)

Sloga - Grafičar 1:3 (1:1)

Radnički SM - Dinamo Vranje 1:1 (1:1)

Železničar - Radnički Pirot 0:1 (0:0)



tagovi

Kolubara LazarevacGrafičarDinamo Vranje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara