SRAMOTNE IGRE U NBA LIGI: Klipersi namerno gube, nameštaju Jokićev Denver da igra protiv Lebronovih Lejkersa!
Foto: Profimedia, AP

zakulisane radnje

SRAMOTNE IGRE U NBA LIGI: Klipersi namerno gube, nameštaju Jokićev Denver da igra protiv Lebronovih Lejkersa!

Košarka -

Čudni rezultati tima iz Los Anđelesa

Plej-of se približava, a pojedini klubovi u NBA ligi završne mečeve regularnog dela ne igraju pod punim gasom. Los Anđeles Klipersi pogubili su nekoliko utakmica, čini se svesno, dok Denver Nagetsi našeg Nikola Jokića igraju istim intenzitetom svaki susret.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Srbin je bio sjajan u pobedi nad Detroitom 104:91. Upisao je tripl-dabl sa 20 poena, 15 skokova i 11 asistencija, uz svega 26 minuta na parketu. Sa druge strane, LA Klipersi su izgubili meč protiv jednog od najgorih timova lige Hjustona, jer ne žele da budu treći na Zapadu, pošto ih ta pozicija vodi na LA Lejkerse u kasnijem doigravanju.

Sada oba tima imaju skor 47/24. U poslednjem kolu Klipersi igraju sa Oklahomom, a Denver sa Portlandom. Ukoliko Denver pobedi, a Klipersi uspeju da izgube Nagetsi će biti treći. A to može da znači Los Anđeles Lejkerse u plej-ofu! Opet, Portlandu samo trijumf omogućava plej-of. Ukoliko Lejkersi pobede obe utakmice do kraja, a Denver pobedi Portland, Lebronov tim biće šesti.

LA Lejkers, Lebron Džejms
foto: AP

To znači da kako sada stvari stoje Lebron Džejms i Entoni Dejvis u projektovanoj prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije idu na treći tim Zapada, što Klipersi žele da izbegnu i na to mesto gurnu Nikolu Jokića i Denver.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track