Celebrity News

Sahranjen slavni reditelj Božidar Nikolić, ispratila ga skrhana porodica i mnogobrojni poznati (FOTO)

Božidar Nikolić, slavni jugoslovenski reditelj, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Sahranjen slavni reditelj Božidar Nikolić, ispratila ga skrhana porodica i mnogobrojni poznati (FOTO)

Danas su upućene poslednje počasti slavnom jugoslovenskom reditelju, direktoru fotografije i snimatelju Božidaru Nikoliću koji je pre dva dana preminuo u 80. godini od posledica koje je na njegov organizam ostavio koronavirus, iako ga je prošle godine pobedio. On je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu nešto pre 16 časova, a pre toga dugačka povorka krenula je oko 15:20.

Boško Karanović

 

Boško Karanović

 

U njoj su bili mnogi poštovaoci Nikolićevog lika i dela, njegovi prijatelji i kolege, ali na samom početku kolone našla se neutešna porodica. Među prvima na sahrani se pojavila pevačica Jovana Nikolić (38) kojoj je podršku sve vreme ulivao suprug Marko Mišković, uz njih je bila i Jovanina sestra Maša, supruga Bojana Karića, a dve Božidarove ćerke morale su da uliju snagu i njihovoj majci, ožalošćenoj Nikolićevoj supruzi Žani Rolović. Čitava porodica primala je u kapeli duboke izraze saučešća brojnih prijatelja, a uprkos crnoj maski na licu vidno slomljena Jovana pokušavala je da ostane jaka.

Pročitajte: Tužne vesti: Preminuo slavni reditelj, otac Jovane Nikolić

Boško Karanović

 

Boško Karanović

 

Među brojnim javnim ličnostima koje su došle da isprate Božidara našla se i pevačica i Jovanina dobra prijateljica Marija Šerifović, tu su bili i glumci Rada Đuričin, Iva Štrljić, Vesna Čipčić, Ivana Dudić, Goran Sultanović, a prisutna je bila i Vesna de Vinča.

Boško Karanović

 

Boško Karanović

 

Popularni Bota svojom kamerom snimio je preko 50 filmova i iza sebe ostavio kultna ostvarenja kao što su “Balkanski špijun”, “Tri karte za Holivud”, “Ko to tamo peva” i druge. Ostao je upamćen i kao čovek koji je otkrio Breda Pita prilikom kastinga za film “Tamna strana Sunca”, a prvu ulogu dao je i glumcima poput Nataše Ninković i Andrije Miloševića.

Boško Karanović

 

Boško Karanović

 

 

Komentari (0)

Loading