0
Evroliga

FOTO: Youtube Screenshot

EVROLIGAŠ SE ZBOG FINANSIJA POVLAČI IZ LIGE: Šansa će se dati mladim igračima, tim neće biti izgubljen!

Objavljeno: 15.05.21 u 18:28

Pravi šok za sve ljubitelje košarke.

Ovo je definitivno sezona koju navijači Himkija što pre treba da zaborave. Ruski tim je završio poslednji na tabeli Evrolige sa samo 4 pobede.

Ipak, to nije sve, jer se ispostavlja da imaju mnogo većih problema. Klub je doživeo finansijski neuspeh i nije u stanju da zadrži igrače. Tokom sezone, zbog neisplaćenih zarada napustili su ih Jović, Jerebko, Monro, Bertans, Buker, ali i trener Kurtinaitis.

Povodom svega ovoga, ministar fizičke kulture i sporta Moskovske regije, najavio je da će klub istupiti iz VTB lige. Naveo je da će se desiti transformacija i da u svojoj Olimpijskoj školi imaju dobar trenažni sistem.

Himki je komercijalan klub i problemi koje ima su odavno poznati. Srećom, imamo trenažni sistem, Olimpijsku školu. Ako sledeće godine Himki ne bude postojao u ovom obliku, mi ćemo ga transformisati u novi sastav koji će nastaviti da igra. Ne u VTB Ligi, naravno, već stepenicu ispod, počeo je Terjuškov.

Dodao je i da će svi sportisti iz Olimpijske škole imati priliku da zasluže mesto u novoj ekipi. Samim tim, klub neće biti izgubljen, jer bi to bila velika šteta za ovu regiju.

U svakom slučaju svi naši sportisti iz Olimpijske škole imaće šansu da budu deo tima i takmičenja koje se bude igralo. Moskovska regija je ujedno i košarkaška regija, svi vole ovaj sport. Zbog toga smo i kreirali Olimpijsku školu, što nam je od početka bilo jako važno. Himki definitivno neće biti izgubljen, zaključio je Terjuškov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter