Nova vest
Olimpizam

Subota, 15.05.2021.

15:30

Ministar Udovičić uručio komplet sportske opreme za salu u Majuru

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je u subotu Šabac i novootvorenu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi "Majur" u Majuru.

Izvor: B92

Autor:B92

Ministar Udovičić uručio komplet sportske opreme za salu u Majuru
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Dočekale su ga seniorke odbojkaškog kluba, koje je obradovao kompletom sportske opreme.

"Ulaganje u sportsku infrastrukturu je preduslov da se nastavi bogata sportska tradicija, ali i kvalitet života svih građana. U Osnovnoj školi „Majur” koja ima tradiciju dugu 134 godine đaci neće više časove fizičkog vaspitanja održavati u dve učionice, kao što je to bilo do sada, već će moći da u savremeno opremljenoj fiskulturnoj sali sa novom opremom, zavole sport i podrazumevaju da je fizička aktivnost deo dana svih, ne samo sportista. Dodatna vrednost nove sale je i mogućnost da je i lokalni sportski klubovi koriste za treninge, što će stvoriti uslove da u ovom mestu postanu aktivni mnogi sportovi", izjavio je ministar Udovičić.

Jedan od prioritetnih ciljeva rada Ministarstva omladine i sporta je razvijanje sportske infrastrukture, koja je dodatni motiv i impuls deci i mladima da se na svakodnevnom nivou bave sportom, i da svoje slobodno vreme provode na sportskim igralištima.

Za nove sportske početke, osnovnoj školi u Majuru ovom prilikom, ministar Udovičić uručio je i komplet opreme za fiskulturnu salu, košarkaške table sa zglobnim obručima, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve