Fudbaleri Klub Briža (©Reuters)
Fudbaleri Klub Briža (©Reuters)

Klub Briž osvaja titulu „iz fotelje“

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 13:44

Utakmica Anderlehta i Genka mogla bi da pogura plavo-crne ka tituli u šampionatu Belgije, iako oni ne igraju ove subote

Počinje druga polovina plej-ofa belgijskog šampionata, do kraja je ostalo da se odigraju još tri kola. Ipak, već posle ovog vikenda mogli bismo da dobijemo novog prvaka, Klub Briž je nadomak trofeja iako nije ostvario nijednu pobedu u plej-ofu.

U subotu se od 20.45 u Briselu sastaju Anderleht i Genk, trenutno trećeplasirana i drugoplasirana ekipa. Kako Genk zaostaje pet bodova za liderom, porazom bi ubio svo uzbuđenje koje ova liga pruža.

Izabrane vesti

20.45: (2,00) Anderleht (3,40) Genk (3,50)

Da budemo realni, Klub Briž je apsolutno zaslužio titulu. Imao je 16 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Antverp posle 30. kola, ali su u plej-ofu svi poeni podeljeni. Tako se razlika prepolovila.

Potom su plavo-crni odigrali loše u plej-ofu, vezali su tri utakmice bez pobede, a Genk ga je pobedio sa 3:0. U naletu je, ali Anderleht bi lako mogao da ga zaustavi. Najtrofejniji belgijski tim pokušava da se domogne kvalifikacija za Ligu šampiona, pa zato mora da trijumfuje večeras.

Ukoliko se to ostvari, Klub Briž bi praktično „iz fotelje“ osvojio titulu, jer bi mu onda u nedelju na svom terenu bio dovoljan i bod protiv Antverpa.

Anderleht je odigrao vrlo dobro finiš ligaškog dela, podigao je formu i uspeo da se nekako domogne plej-ofa. Nastavio je i tu sa dobrim rezultatima, tako da u domaćem šampionatu ne zna za poraz na poslednjih devet mečeva. U tom periodu ostvario je pet pobeda i četiri remija. Međutim, sada trener Vensan Kompani ima nekoliko važnih igrača koji su povređeni. Štoper Hanes Delkroa ne nalazi se u konkurenciji zbog problema sa kolenom, Marko Kana već mesec dana ne igra, a prvi golman Henrik van Krombriž je još ranije završio sezonu.

BELGIJA 1, PLEJ-OF – 4. KOLO

Subota

20.45: (2,00) Anderleht (3,40) Genk (3,50)

Nedelja

18.30: (1,57) Klub Briž (3,80) Antverp (5,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Klub BrižAnderlehtGenk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara