Vesti

0

Brnabić: Želimo da otvorimo Srbiju 21. juna, vakcinacija pitanje nacionalne bezbednosti

Autor:

Izvor: Beta

Brnabić: Želimo da otvorimo Srbiju 21. juna, vakcinacija pitanje nacionalne bezbednosti

Izvor: AP/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brbić izjavila je danas u Žagubici da je vakcinacija neophodna kako bi 21. juna otvorili Srbiju za slavlja, svadbe, rodjendane i proslave, ali "da bismo to uradili moramo da imamo makar 50 odsto punoletnog stanovništva vakcinisano".
 
"U ovom trenutku u Srbiji imamo otprilike 42 odsto punoletnog vakcinisanog stanovništva, to je oko 2.270.000 ljudi", rekla je Brnabić nakon posete vakcinalnom punktu u Žagubici, navodeći da je "vakcinacija najvažnije pitanje od nacionalne bezbednosti".
Ona je navela da "Žagubica malo zaostaje i da razume da je teško obići teritoriju jer je razudjena", najavljući dodatnu podršku lokalnoj samoupravi i domovima zdravlja kako bi stigli "do svakog čoveka i kuće, da olakšamo svima koji žele da se vakciništu to i urade".
"Žagubica je trenutno u proseku na nekih 21 odsto, imamo mnogo da radimo, da budemo bezbedni i zdravi", naglasila je Brnabić.
Ona je navela da u prvih deset lokalnih samouprava po broju vakcinisanih imamo uglavnom beogradske, centralne gradske opštine, ali joj je drago da su u prvih deset ušli i Niš, Užice i Priboj, a "tu je odmah" i Kininda, Kladovo, Crna Trava, Sremska Mitrovica, Novi Sad.
Prema njenim rečima, primeri nekih od tih gradova pokazuju da mogu i razudjene i siromnije opštine da imaju bolje rezultate u vakcinisanju.
"U procentu sa manje vakcinisanih su Tutin, Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Boljevac, Ražanj, Rača, Varvarin, Rekovac, Ljig, Ćićievac, to moramo da obidjemo. I predsednik Vučić bi bio ovde, ali mora da putuje u Sloveniju, pa u Brisel", navela je Brnabić.odmah" i Kininda, Kladovo, Crna Trava,

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR